Huawei

Huawei u pregovorima sa Rusijom oko sistema Aurora

Kineska kompanija Huawei počela je pregovore sa Rusijom o instaliranju ruskog operativnog sistema (OS) Aurora na 360.000 tableta za sprovođenje popisa stanovništva u Rusiji naredne godine.

Huawei predstavio najbrži čip zasnovan na vještačkoj inteligenciji

Kineska telekomunikaciona kompanija Huawei objavila je komercijalne prednosti svog čipa zasnovanog na vještačkoj inteligenciji (AI), s kojim konkuriše čipovima vodećih američkih giganata poput Qualcomm i Nvidia-e.

Stigao odgovor Huawei-a: Skinite nas sa crne liste

Odluka američke vlade da još više Huwei-ovih podružnica stavi na crnu listu je "nepravedna" i "politički motivisana", i neće pomoći SAD-u da unaprijedi svoje tehnološko liderstvo, saopštio je kineski telekomunikacioni gigant.

Huawei priprema još jedan telefon srednjeg segmenta

Huawei je u aprilu predstavio Y5 (2019), a izgleda da će kineska kompanija uskoro objaviti sličan telefon. Neimenovani Huawei telefon, sa brojem modela AMN-AL10, se pojavio na TENAA sertifikaciji sa specifikacijama i fotografijama.

Huawei Nova 5T će imati 5.5-inčni ekran

Huawei Nova 5T telefon se pojavio u Google Enterprise direktorijumu.

Huawei započeo 6G istraživanja

5G je bio "izvor nemira" za Huawei. Američka vlada, zabrinuta da bi Huawei mogao da napravi propust u bezbjednosti u 5G i drugim komunikacionim infrastrukturama, vršila je pritisak na vlade širom svijeta da ne upotrebljavaju opremu kineskog giganta. Budući da je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljen od mainstream-a, Huawei je sada počeo da istražuje sljedeću generaciju mobilnog interneta.

Huawei pomagao vladama u špijuniranju?

PEKING - Tehničari kompanije Huawei teshnologies pomogli su u najmanje dva slučaja vladama Ugande i Zambije u špijuniranju političkih protivnika, piše "Wall street journal".

Huawei zbog zabrane SAD-a pokreće sopstvene mape

PEKING - Kompanija "Huavej" pokrenuće sopstvene usluge mapa u oktobru, što je još jedna mjera kojom pokušava da izađe na kraj sa zabranama vlade SAD u korišćenju "Google mapa" na svojim uređajima u inostranstvu.

Huawei predstavio operativni sistem Harmony

PEKING - Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je danas operativni sistem Harmony nakon što je Google potvrdio da ovom proizvođaču više neće pružati podršku za Android zbog restrikcija koje su uvele vlasti SAD.

Sankcije Huaweiju ne mogu ništa, porasla prodaja telefona

PEKING - Kineska kompanija Huawei uspjela je da poveća prodaju telefona bez obzira na to što je globalno tržište u opadanju, ali i uprkos višejesečnim američkim sankcijama.

Najčitanije