Izbjeglička kriza

Kamp "Vučjak" neće biti zatvoren

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, rekao je u petak da prihvatni kamp "Vučjak" i dalje ostaje i tim je demantovao informacije koje su objavili pojedini mediji da će u narednih sedam dana doći do zatvaranja prihvatnog kampa, te da će oko 800 migranata koji borave tamo, biti prebačeni u druge prihvatne centre.

"Naseljavanja migranata u Lipu će dovesti do iseljavanja Srba"

ISTOČNI DRVAR - Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da ova opština podržava Srbe u Federaciji BiH (FBiH) u namjeri da spriječe da srpsko selo Lipa kod Bihaća postane migrantski centar, ocjenjujući da bi prebacivanje migranata na ovo područje dovelo do iseljavanja Srba, što je nekima izgleda cilj.

U hladnjači u Grčkoj pronađen 41 migrant

ATINA - Grčka policija pronašla je 41 migranta skrivenog u kamionu-hladnjači na autoputu na sjeveru te zemlje, izjavili su danas zvaničnici.

Tuzla do kraja novembra dobija migrantski centar?

TUZLA - Tuzla bi do kraja novembra trebalo da dobije prihvatni dnevni migrantski centar najvjerovatnije u naselju Miladije, potvrdio je izvor "Nezavisnih".

Poznat identitet migranta ubijenog u Bileći

BILEĆA - Migrant čija je sahrana kao nepoznatoj osobi obavljena početkom oktobra u Bileći, ustvari je dvadesetogodišnji Seid Adu iz Maroka.

BBC o migrantskim kampovima u BiH: Kao iz noćne more

Britanska korporacija za emitovanje radijskog i televizijskog programa "BBC" uradila je kratki video prilog o stanju u migrantskim kampovima u Bosni i Hercegovini, opisavši ih da su "kao iz noćne more."

Mektić: Ovakva BiH ne može da se nosi s migrantskom krizom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da je, s ciljem boljeg rješavanja pitanja migrantske krize u BiH, potrebno formirati centralizovani operativni štab u kojem će biti zastupljeni predstavnici svih nivoa vlasti.

Srpski carinici otkrili migrante među smrznutim voćem u hladnjači

BEOGRAD - Uprava carina Srbije saopštila je da su na graničnom prelazu Horgoš u jednoj hladnjači, među smrznutim voćem, otkrivena dva migranta.

Svaki deseti migrant u Vučjaku zaražen šugom

BIHAĆ - U selu Zavalje počela je s radom zdravstvena ambulanta, u kojoj će se pružati zdravstvene usluge migrantima smještenim u obližnjem prihvatnom centru Vučjak, desetak kilometara od Bihaća.

Zima sve bliže, a 2.000 migranata u USK na vjetrometini

BIHAĆ - Oko 2.000 migranata na području Unsko-sanskog kantona boravi na otvorenom i bez adekvatnog smještaja i radi se o problemu koji treba da rješava Vijeće ministara BiH, izjavio je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Najčitanije