Izbori

Hrvatski mediji: Vučić trlja ruke, Srpska lista "počistila" srpsku konkurenciju

ZAGREB - Hrvatski mediji s pažnjom izvještavaju o prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu, a "Jutarnji list" konstatuje da je počelo burno i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sada "trlja ruke", jer je Srpska lista, koju naziva "Vučićevim Srbima", "počistila" konkurenciju koja se ogleda u Radi Trajković i Nenadu Rašiću.

Kurti bježao iz Srbije prerušen u ženu, osuđivan zbog terorizma

Aljbin Kurti rođen je u Prištini 1975. godine, gdje mu se porodica doselila iz Ulcinja. U javnosti je postao poznat kada je organizovao studentske proteste u Prištini 1997. godine.

BBC: Izbori na KiM - pobjednici i gubitnici zamijenili uloge

LONDON - Vanredni parlamentarni izbori na KiM stvorili su uslove za potpunu zamjenu mjesta na političkoj sceni i promjene u politici, piše danas BBC, ocijenjujući da su se u Prištini desile "tektonske promjene", jer se nijedna od dosadašnjih vladajućih stranaka nije plasirala na jedno od prva dva mjesta.

Srpskoj listi deset mjesta u kosovskom parlamentu

PRIŠTINA - Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK) na osnovu prvih preliminarnih rezultata.

Prebrojano 80,57 odsto glasova na Kosovu, vodi Samoopredjeljenje

​PRIŠTINA - Na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, na osnovu 80,57 odsto prebrojanih glasova, vodi Pokret Samoopredjeljenje sa 26,91 odsto glasova.

Vodi koalicija Ise Mustrafe i Aljbina Kurtija?

PRIŠTINA - Koalicija koju čine Demokratska liga Kosova Ise Mustafe i "Samooporedjeljenje", čiji je lider Aljbin Kurti, osvojila je 30 odsto glasova na vanrednim parlamentranim izborima na Kosovu i Metohiji, objavili su prištinski mediji na albanskom jeziku pozivajući se na nezvanične rezultate.

Završeni izbori na KiM, broje se glasovi

PRIŠTINA, KOSOVSKA MITROVICA - Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji su završeni, a po zatvaranju birališta u 19.00 sati počelo je brojanje glasova.

Jedna osoba preminula poslije glasanja u Peći

PEĆ - Jedna osoba preminula je pošto je glasala danas u Peći na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM, prenosi Kosova.info pozivajući se na RTV Dukađini.

HRT izbore na Kosovu i Metohiji najavio srpskom zastavom

U prilogu hrvatskog javnog servisa HRT o izborima na Kosovu i Metohiji u pozadini iza voditeljke vidjela se zastava Srbije.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosmetu

Na Kosovu održavaju se vanredni parlamentarni izbori.

Najčitanije