Kina

Tramp: Virus je trebalo da bude zaustavljen u Kini

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp nastavlja da optužuje Kinu i tvrdi da ta zemlja nije uradila dovoljno da spreči širenje epidemije korona virusa.

Kineski izvoz iznenadio s rastom od 3,5% u aprilu

​Kineski izvoz je u aprilu zabeležio neočekivani rast od 3,5 procenata međugodišnje, što je prvo povećanje od decembra prošle godine, pokazuju podaci kineske Uprave carina objavljeni danas.

Provincija Hubej 32 dana bez novog slučaja virusa korona

VUHAN - U Kini su danas prijavljena dva nova slučaja virusa korona, dok provincija Hubej, nekadašnje žarište epidemije, bilježi 32. dan bez novog slučaja ove zaraze, objavila je Sinhua.

Bild objavio tajni izvještaj: "Kina je prevarila svijet"

Kina je navodno lagala svijetu o epidemiji virusa korona ne bi li stekla prednost te pokupovala zalihe zaštitnih maski na međunarodnom tržištu prije nego što su one postale najtraženija roba.

U Kini tri nova slučaja virusa korona, svi importovani

PEKING - U Kini su u posljednja 24 sata otkrivena tri nova slučaja virusa korona, a svi novozaraženi došli su iz inostranstva, saopštila je danas nacionalna zdravstvena komisija.

Iz Kine došlo još opreme i kineski stručnjaci

BEOGRAD - Avion A330 iz Kine dovezao je rano jutros još medicinske opreme, a sa njim su u Beograd stigli i kineski stručnjaci, rečeno je Tanjugu u Er Srbiji.

Pompeo: Virus korona potiče iz laboratorije u Vuhanu

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je danas da postoje "ogromni dokazi" da je virus korona napravljen u laboratortiji u kineskom gradu Vuhanu.

Kineska provincija iz koje je potekao virus ublažava mjere

VUHAN - Centralna kineska provincija Hubei, iz koje je krajem prošle godine potekao novi korona virus, ublažiće vanredne mere koje su donijete da bi se spriječilo širenje zaraze, izvijestio je Rojters.

Kina odbila zahtjeve SZO-a da učestvuje u istragama porijekla virusa korona

PEKING - Kina je u više navrata odbila zahtjeve Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) da učestvuje u istragama porijekla virusa korona, izjavio je predstavnik SZO-a u Kini Gauden Galea, javlja Sky News.

Kina odbacuje navode da je virus korona pušten iz laboratorije

PEKING - Kina je saopštila kako su tvrdnje da je virus korona pušten iz laboratorije "neosnovane i potpuno su izmišljene ni iz čega".

Najčitanije