Mačka

Rođena prva klonirana mačka

Kloniranje kućnih ljubimaca postaje sve popularnije u Kini. Kako saopštava kompanija "Sinogen", koja se bavi kloniranjem životinja, 2018. godine je napravljeno 20 klonova pasa i još toliko u prvom kvartalu 2019. godine. Kompanija planira da za pet godina počne da klonira 500 pasa godišnje.

Sklonio mačku od vrućine, ona ga iznenadila mačićima

Trgovac u prodavnici u turskom Sirtu Remzi Tez, unio je mačku u prodavnicu kako bi je zaštitio od sunčeve toplote, a nije ni slutio kakvo će ga iznenađenje dočekati ujutro.

Mačka stara 16 godina odbranila vlasnicu od čopora pasa

Mačke ponekad žele izgledati opasnije i strašnije nego što to zapravo jesu, međutim ova maca dokazuje da s njom nema šale. Ova priča je počela jednog ponedjeljka kada su vlasnici pit bullova izašli u šetnju sa svojim ljubimcima.

Psi nas štite od uroka i kletvi, mačke nam uravnotežuju čakre

Veza između čovjeka i njegovih kućnih ljubimaca često može biti vrlo moćna i intenzivna, ponekad čak i bolja nego s ljudima s kojima živimo.

Mačka preživjela pranje u veš mašini

Znatiželjna kao i uvijek, mačka mora svuda da zaviri. Ali slučaj znatiželje mačora Feliksa iz Minesote iznenadio je sve.

Hapšenje u Laktašima: Ubio komšiji mačku jer mu je zadavila piliće

Borislav Đ. iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je upotrebom vatrenog oružja ubio komšiji mačku jer mu je mačka prethodno udavila piliće, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Tajlor Svift četiri mjeseca išla u školu za mačke

Tajor Svift ne krije svoju ljubav prema mačkama, pa nije bilo veliko iznenađenje kada je rado prihvatila ponudu da glumi u novom filmu inspirisanom legendarnom mjuziklu 'Cats'.

Mačka prošetala pistom tokom Diorove revije

Tokom modne revije Christian Dior Cruise u Marakešu, na ogromnoj modnoj pisti pojavio se nenajavljeni gost.

Mačke imaju odlično pamćenje

Mačke su, kao i psi, odlične u pamćenju onih detalja koji su bili od značaja za preživljavanje njihovih predaka tokom duge evolucije.

Beba od deset mjeseci crta mačku

​Prvo glavicu, pa uši, pa mašnicu na glavi, onda oči, nosić, usta, pa macino tijelo.

Najčitanije