Mačka

Večeras premijera: Mačak Tošo kreće u nove doživljaje

BANJALUKA - Lutkarska predstava za djecu "Doživljaji mačka Toše", po tekstu legendarnog Branka Ćopića i u dramatizaciji i režiji Aleksandra Pejakovića, biće premijerno izvedena u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) večeras sa početkom u 18 časova.

Britanac preminuo od bjesnila nakon ugriza mačke

LONDON - Državljanin Velike Britanije preminuo je od bjesnila, nakon što ga je tokom godišnjeg odmora u Maroku ugrizla mačka, saopštili su engleski zdravstveni zvaničnici.

Sarajevski vatrogasci spasili mačku koja se ugušila u požaru

Službenici Profesionalne vatrogasne brigade KS svakodnevno pomažu građanima i spašavaju im živote. U današnjem požaru na Grabvici, osim hrabrosti na koje smo navikli od njih, pokazali su da imaju veliko srce jer su spasili mačku koja se ugušila od dima.

Mačka Tombi se vratila u školske klupe

Nova školska godina nedavno je počela u Turskoj, a to je i za mačku Tombi iz Izmira, značilo povratak u školske klupe i susret s prijateljima.

Ruska plava mačka: Najpoželjnija jednobojna pasmina

Egzotično porijeklo, uvijek atraktivno kod pasmine mačaka, zajedno sa najpoželjnijom od svih jednobojnih mačaka, rusku plavu mačku čini jednom od najljepših. Plava je originalna boja pasmine, a neki kažu, i jedina prava ruska, iako su u novije vrijeme razvijene crne i bijele varijante.

Oglasila se majka jednog od dječaka sa fotografija: Moj sin nije zlostavljao mačku

SARAJEVO - Na društvenoj mreži Facebook pojavile su se uznemirujuće fotografije s Vojničkog polja u Sarajevu, na kojima se vidi pet dječaka od kojih jedan maltretira mačku.

Sarajevo potresla objava na FB: Dječak se iživljavao na maci, drugari stajali i gledali

SARAJEVO - Na društvenoj mreži Facebook pojavile su se uznemirujuće fotografije s Vojničkog polja u Sarajevu, na kojima pet dječaka maltretira mačku.

Svjetski dan mačaka: Posebno obratite pažnju na vaše ljubimce

Svjetski dan mačaka obilježava se danas. Specijalni praznik posvećen ovim kućnim ljubimcima, koji su miljenici na Internetu.

Pričanje s ljubimcem doprinosi mentalnom zdravlju

Životinje su odličan sagovornik nakon napornog radnog dana, a sve što traže zauzvrat je malo hrane i mjesto za spavanje. Najnovija istraživanja pokazuju da je pričanje s mačkom put prema boljem zdravlju.

Mačak se nakon 18 godina lutanja vratio svom vlasniku

Nakon osamnaest godina lutanja, mačak zvani Kimba vratio se svom vlasniku u njemačkom glavnom gradu Berlinu.

Najčitanije