Obrazovanje

Školama 200.000 maraka za praksu

BANJALUKA - Gradska uprava će ove godine za sufinansiranje nabavke opreme za izvođenje praktične nastave u srednjim školama izdvojiti 200.000 KM.

Isti bukvar za sve srpske učenike

BANJALUKA - Jedan isti bukvar za sve srpske učenike u regionu koji bi doprinio zaštiti srpske kulture, tradicije i identiteta, stav je organizacija Srba iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije i RS nakon skupa održanog prošle sedmice u Beogradu.

Pripreme za tržište rada već od osnovne škole?

Savjet za ekonomska pitanja i razvoj grada predložio je juče tokom strateškog savjetovanja Gradske uprave osnivanje savjeta obrazovanja u kojem bi, pored poslodavaca, bile osnovne i srednje škole te Zavod za zapošljavanje RS.

Djeca migranata brzo savladavaju gradivo

BIHAĆ - U redovni nastavni proces na području Unsko-sanskog kantona uključeno je 52 djece migranata, koji su za kratko vrijeme savladali osnove našeg jezika. "Nastavnici su uočili da ta djeca mogu pohađati redovnu nastavu i uključeni su u nju skupa s ostalim učenicima", potvrdio je ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić.

Treba li u škole uvesti predmet zdravstveno prosvjećivanje

TREBINJE - Srednjoškolska omladina u Trebinju je seksualno slabo prosvijećena i takvo stanje se, zbog njihovog reproduktivnog i uopšte polnog zdravlja, mora mijenjati, zaključeno je nakon okončanja projekta, koji je, po odobrenju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, sproveden u Trebinju, a ciljna grupa su bili maturanti.

Centru za obrazovanje odraslih katanac na tri godine

SANSKI MOST - Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona (USK) donijelo je rješenje kojim se Centru za obrazovanje odraslih "Multilingua" u Sanskom Mostu zabranjuje rad na period od tri godine. Ovu informaciju nam je potvrdio ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić, koji je istakao kako zabrana obuhvata izvođenje programa za obrazovanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju odraslih za više stručnih zanimanja.

Produžen rok za okončanje studija

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju produžen je rok za okončanje studija do kraja ove, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

Budući prvačići od petka na pripremama za školu

BANJALUKA - Za 4.353 buduća prvačića u RS koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom institucionalnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja od petka će se organizovati tromjesečni program pred polazak u školu, koji će biti realizovan u 39 predškolskih ustanova i 74 škole širom RS.

Trivić: U srednjoškolski sistem uvesti dualno obrazovanje

ZVORNIK - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas u Zvorniku da je neophodno da se u srednjoškolski sistem uvede dualno obrazovanje koje podrazumijeva spajanje teorije i prakse.

Pod lupom ustanove za obrazovanje odraslih

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK planira u narednom periodu prečešljati sve ustanove u ovom kantonu koje se bave obrazovanjem i prekvalifikacijom odraslih osoba, kako bi se uvelo više reda i kontrole u ovoj oblasti.

Najčitanije