Oluja

Štrbac: I danas popisujemo žrtve i nestale iz "Oluje"

​BEOGRAD - Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je da taj centar i dan-danas popisuje žrtve, izbjegle, nestale i neidentifikovane u "Oluji" i da za ljude koji to rade još traje ta akcija hrvatske vojske i policije iz 1995. godine.

Treba li ukinuti obilježavanje Oluje u Kninu?

ZAGREB - Većina čitalaca hrvatskog portala Index (41 odsto) smatra da bi obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu trebalo ukinuti, dok 38 odsto njih smatra da centralnu proslavu ne treba ukinuti, ali da iz korjena treba promijeniti način na koji se to radilo ove i svih proteklih godina.

Štrbac: "Oluja" kao da još traje

NOVI GRAD - Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac ocijenio je da, iako su prošle 24 godine od akcije hrvatske vojske i policije "Oluja", ta operacija kao da još traje, jer je u toku tihi egzodus Srba iz Hrvatske.

Siniša Mihajlović maskiran išao u Borovo Selo: Sve je bilo sravnjeno sa zemljom

Siniša Mihajlović koji je nedavno saznao da ima leukemiju, nerado se sjeća 5. avgusta 1995. godine i hrvatske vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Ambasador Izraela u Hrvatskoj promijenio tvit, čestita Dan zahvalnosti

JERUSALIM - Izraelski ambasador u Zagrebu Ilan Mor promijenio je danas po podne svoju raniju objavu na Tviteru u kojoj je čestitao Hrvatskoj godišnjicu Oluje, navodeći sada da čestita Dan zahvalnosti.

Štrbac: Mogući postupci za "Oluju" pred nacionalnim sudovima

BANJALUKA - Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je da oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka u Haškom tribunalu ne znači da je Hrvatska amnestirana za ratne zločine i progon Srba iz Republike Srpske Krajine jer se postupci i dalje mogu pokrenuti pred nacionalnim sudovima.

Grabar-Kitarović: Najradije bih uhvatila pušku

KNIN - U Hrvatskoj je juče obilježena godišnjica akcije Oluja, a predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je obilježavanju u Kninu.

Izbjegli Srbi: Rane od "Oluje" nisu, niti će ikada zarasti

KRUŠEDOL - Srbi koji su izbjegli iz Hrvatske tokom akcije "Oluja" na današnji dan 1995. godine kažu da rane prognanih i raseljenih nisu, niti će ikada zarasti i da je obilježavanje tog tragičnog događaja u novijoj srpskoj istoriji važno kako bi se sačuvalo sjećanje na srpske žrtve.

Vučić: 4. avgust užasan dan za svakog Srbina

KRUŠEDOL - Danas su Srbi, ma gdje da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti u budućnosti, poručio je večeras iz Krušedola predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na obilježavanju 24 godine od akcije "Oluja", i istakao da je posebno ponosan, jer su svi Srbi na današni dan, ma gdje da su na planeti, ujedinjeni.

Dodik: Srpski narod najstradaliji u prošlom vijeku

KRUŠEDOL - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukazao je na značaj slobode za srpski narod na ovim prostorima, koji je u prošlom vijeku najviše stradao.

Najčitanije