Ratko Mladić

Mladićeva odbrana: Postoji rizik od moždanih i srčanih napada

HAG - Odbrana Ratka Mladića prvostepeno osuđenog na doživotni zatvor upozorila je danas međunarodni sud u Hagu da kod Mladića "postoji veliki rizik od novih moždanih i srčanih napada".

Lukić: Drugostepena presuda Mladiću moguća na proljeće 2020. godine

BEOGRAD - Pravni zastupnik generala Ratka Mladića, advokat Branko Lukić ocijenio je danas da bi izlaganje usmene žalbe na prvostepenu presudu komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske pred vijećem Mehanizma za međunarodne krivične sudove moglo da počne na jesen, dok izricanje drugostepene presude očekuje početkom proljeća naredne godine.

Stojanović: Nije realno da Mladić bude osuđen za genocid u šest opština

BEOGRAD - Miodrag Stojanović, pravni savjetnik u timu odbrane generala Ratka Mladića, izjavio je da, prema dosadašnjim odlukama, nije realno očekivati da nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske bude osuđen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj stavi sramotna hipoteka.

Ratko Mladić dočekao 77. rođendan u dobrom raspoloženju

BEOGRAD - General Ratko Mladić dočekao je 77. rođendan u haškom pritvoru raspoložen, pozitivan i dobro se drži, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić: Ako Hag pusti mog oca, to će biti pod "velom tajne"

Ako sudsko vijeće tribunala u Hagu odluči da pusti Ratka Mladića da posjeti grobove ćerke, majke i brata to će se dogoditi u tajnosti, kaže Darko Mladić.

Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju u martu?

BEOGRAD -- General Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju na privremenu slobodu krajem marta, piše današnja štampa u Srbiji.

Mladić: Zdravlje mi je sve lošije

HAG - Ja sam sve lošijeg zdravlja, rekao je danas Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, na statusnoj konferenciji pred Međunarodnim mehanizmom za krivične tribunale u Hagu.

Šta je Flige zaista rekao o Karadžiću i Mladiću?

BEOGRAD - Dijelove intervjua Kristofa Fligea, njemačkog sudije Haškog tribunala, koji je nedavno podnio ostavku, prenijeli su brojni mediji.

Mladićev advokat: Hag uništio dokaze kako bi Srbe osudili za "Markale"

BEOGRAD - U Haškom tribunalu planski su oštećeni materijali koji idu u prilog srpskim optuženicima, a jedan od primjera je uništavanje dokaza, kako bi Srbe osudili za eksloziju na sarajevskoj pijaci "Markale", tvrdi advokat Branko Lukić, branilac generala Ratka Mladića.

Mladić ponovo u sudnici 18. februara

HAG - Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne tribunale zakazalo je novu statusnu konferenciju u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića za 18. februar ove godine.

Najčitanije