Ratko Mladić

Darko Mladić : Čeka se odgovor tužilaštva na žalbu odbrane

BEOGRAD - Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je, nakon posjete ocu u haškom pritvoru, da general dobro izgleda i da se, kada je riječ o sudskom postupku, čeka dva mjeseca da tužilaštvo odgovori na žalbu odbrane, nakon čega će odbrana imati 15 dana da odgovori na njihov odgovor.

Odbrana generala Mladića predala žalbu na prvostepenu presudu

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića predala je Mehanizmu u Hagu žalbu na prvostepenu presudu kojom je general proglašen krivim i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, izjavio je Srni Mladićev advokat Dragan Ivetić.

Opet odbačen zahtjev Mladićeve odbrane protiv medicinskog osoblja

HAG - Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu (MMKS) odbio je zahtjev za razmatranje odluke o zahtjevu odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića da se protiv medicinskog osoblja u haškoj pritvorskoj jedinici pokrene postupak zbog nepoštovanja suda.

Darko Mladić: Javnost vidjela sa kojim se problemima moj otac suočava

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića uspjela je danas na statusnoj konferenciji pred sudskim Mehanizmom u Hagu da pokaže javnosti koji je nivo problema sa kojima se general Mladić suočava i kako ga pogrešno liječe ili ga uopšte ne liječe, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Mladić: Lažni sud osudio me “na pravdi Boga” što sam branio narod

HAG/BEOGRAD - Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas je, pred haškim sudom, tvrdio da ga je taj "lažni" sud, koji "ne priznaje", osudio na doživotni zatvor "na pravdi Boga" zato "što je svoj narod i državu branio od NATO".

Stojanović: Mladić je vrlo slab, sutra razmotriti pitanje liječenja u Rusiji

ISTOČNO SARAJEVO - Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je Srni da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtjev Mladića za adekvatno liječenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pretraga i liječenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Mladićeva odbrana šalje novi zahtjev za izuzeće sudija

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića podnijeće novi zahtjev za izuzeće trojice članova Apelacionog vijeća sudskog Mehanizma u Hagu, ali će ga uputiti na novu adresu - predsjedniku Mehanizma, rekao je Mladićev sin Darko.

Odbijen Mladićev zahtjev za izuzeće sudija zbog pristrasnosti

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne tribunale odbio je zahtjev odbrane bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića za izuzeće troje sudija iz žalbenog postupka zbog navodne pristrasnosti.

Mladićeva odbrana traži izuzeće trojice sudija

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića zatražila je od Apelacionog vijeća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje će odlučivati o žalbi na presudu generalu, da zbog pristrasnosti budu izuzeta iz postupka trojica sudija, potvrdio je Srni generalov sin Darko Mladić.

Mladićeva odbrana traži diskvalifikaciju sudije Daćuna

HAG - Odbrana generala Ratka Mladića zatražila je od Apelacionog vijeća Mehanizma za krivične sudove da diskvalifikuje sudiju Lijua Daćuna jer njegova nepristrasnost može biti narušena angažovanjem u drugom suđenju, saopšteno je danas iz Mehanizma.

Najčitanije