Ratni zločin

Poziv iz Haga za još jednog činovnika OVK

PRIŠTINA - Bivši zamjenik komandanta 128. brigade operativne zone Paštrik terorističke OVK Avdi Ibrahimi dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu.

Veselji: Pozivi Suda udarac za OVK

PRIŠTINA - Predsjednik skupštine Kosova Kadri Veselji ocijenio je da su pozivi iz Specijalnog suda u Hagu za bivšeg portparola terorističke OVK Jakupa Krasnićija i bivšeg člana Vrhovnog štaba Sokolja Bašotu udarac za OVK i "njenu borbu".

Sejdić oslobođen krivice za zločine nad Srbima u Rudom i Goraždu

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je nekadašnjeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH Ahmeta Sejdića krivice za nečovječno postupanje prema civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti u Rudom i Goraždu.

Vlado Zmajević osuđen za ratne zločine na Kosovu

PODGORICA - Vlado Zmajević, optuženi da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu 1999. godine, osuđen je u Podgorici na 14 godina zatvora.

Uhapšen Remzi Šalja, sljedeća stanica Hag

PRIŠTINA - Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" poslije poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi "RTS".

Holandija izručila Hrvatskoj osuđenog ratnog zločinca iz Široke Kule

ZAGREB - Policijski službenici Ravnateljstva policije predali su u srijedu zatvoru u Zagrebu holandskog državljanina Milorada Baraća (53) koji je izručen Hrvatskoj iz Holandije zbog ratnog zločina na području Gospića 1991., za što je presudom gospićkog Županijskog suda osuđen na 15 godina zatvora.

Danas počinje suđenje Atifu Dudakoviću

SARAJEVO - Pred Sudom BiH danas će čitanjem optužnice početi suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine, i 16 bivših pripadnika tog korpusa.

"Presuda Islamoviću je sramna i predstavlja izrugivanje žrtvama"

BANJALUKA - Prvostepena presuda Suda BiH kojom je nekadašnji pripadnik HVO-a Alminko Islamović osuđen na 14 mjeseci zatvora za zločine nad Srbima u Brodu 1992. godine sramna je i predstavlja čisto izrugivanje sa srpskim žrtavama rata i njihovim porodicama, navodi predsjednik republičkog Udruženja žena žrtava rata Božica Živković Rajilić.

Islamoviću 14 mjeseci zatvora za zločine nad Srbima u Brodu

SARAJEVO - Sud BiH danas je prvostepenom presudom osudio bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Alminka Islamovića na 14 mjeseci za zločine nad srpskim civilima u Brodu 1992. godine.

Potvrđena drugostepena presuda Tonču Rajiću

SARAJEVO - Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH potvrdilo je drugostepenu presudu Tonču Rajiću kojom je osuđen na dvije godine zatvora zbog ratnog zločina nad civilima u avgustu 1992. godine na području opštine Čapljina.

Najčitanije