Srđan Rajčević

Rajčević: Očekujemo pozitivno mišljenje Delegacije EU o priznavanju reakreditovanih univerziteta

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da očekuje da će Delegacija EU u BiH i Evropska komisija dati pozitivno mišljenje o priznavanju statusa reakreditovanih univerziteta iz Srpske jer su javni univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu ispunili sve zakonske uslove.

Halilović opstruiše akreditaciju univerziteta u RS

BANJALUKA - Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH odbila je da, za razliku od Univerziteta u Zenici, u državni registar upiše, odnosno akredituje univerzitete u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Rajčević na originalan način obilježio 100 dana rada svog ministarstva

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske na originalan način je obilježilo svojih prvih 100 dana!

Rajčević: Nagradni budžet za najbolju tehnološku inovaciju 38.000 KM

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević najavio je danas početak trinaestog Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju /TNTI/ za čiji nagradni fond je Ministarstvo obezbijedilo 38.000 KM.

Rajčević: Za realizaciju sedam prioritetnih projekata 6.650.000 KM

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da je Vlada Srpske danas usvojila informaciju o realizaciji sedam prioritetnih projekata od koji se dva odnose na naučnotehnološki razvoj i pet na oblast digitalizacije, za šta će biti izdvojeno 6.650.000 KM.

Otvoren 18. međunarodni simpozijum "Infoteh-Jahorina"

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević danas je otvorio 18. Međunarodni simpozijum "Infoteh-Jahorina", čiji je organizator Elektrotehnički fakultet (ETF) Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rajčević: Važni memorandumi o saradnji u digitalizaciji i stipendiranju mladih

Danas potpisani memorandumi o saradnji u naučno-tehničkom razvoju i digitalizaciji, te o stipendiranju mladih talenata iz Republike Srpske i Srbije vrlo su važni dokumenti i daju dovoljan pravni okvir za nastavak ranije započete saradnje, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević: Halilovićev stav poguban za sistem visokog obrazovanja

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević ocijenio je da stav direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u BiH Envera Halilovića o akreditovanju visokoškolskih ustanova neće donijeti ništa dobro sistemu visokog obrazovanja ne samo u Srpskoj, nego u čitavoj BiH.

Rajčević: Neprihvatljiv prenos nadležnosti na nivo BiH

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas da Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u BiH posredstvom svog direktora Envera Halilovića nastoji prenijeti ustavne nadležnosti entiteta u oblasti akreditovanja visokoškolskih ustanova na nivo BiH, što je za Srpsku neprihvatljivo.

Rajčević: Ministarstvo će izdavati digitalne elektronske sertifikate

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će resorno ministarstvo izdavati kvalifikovane digitalne elektronske sertfikate, koji će biti zapravo svačija digitalna lična karta.

Najčitanije