Sud BiH

Bratić: Svi u pravosuđu su pod uticajem politike

BANJALUKA - Svi u pravosuđu su pod uticajem politike, kako u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, tako i u Ustavnom sudu BiH, kazao je Senad Bratić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Počele konsultacije Čubrilovića i Cvijanovićeve s liderima stranaka

BANJALUKA - U Banjaluci su danas počele konsultacije koje je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao s predsjednicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj povodom održavanja posebne sjednice parlamenta na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH.

"Ustavni sud BiH redovno donosi odluke protiv srpskog naroda"

SARAJEVO - Ustavni sud BiH redovno i kontinuirano donosi odluke koje su u srži protiv interesa i volje srpskog naroda i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH (FBiH), saopštio je Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH.

HNS: BiH mora da se opredijeli za odlazak stranih sudija

MOSTAR - Politički predstavnici hrvatskog naroda, okupljeni u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH, poručili su da BiH mora ostati posvećena evropskim vrijednostima i snažno opredijeljena za dalje evrointegracije, ali i za odlazak stranih sudija.

Izetbegović: Razbiti BiH neće moći

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović smatra da odgovor na najavljenu blokadu rada državnih institucija političara iz Republike Srpske treba da bude čvrst i bez pristajanja na ultimatum.

Gdje se nalazi zemlja koju Ustavni sud želi da prepiše na BiH?

BANJALUKA - Tačno 85.596 hektara poljoprivrednog zemljišta u 25 opština i gradova Republike Srpske - nešto manje od površine cijelog Trebinja - toliko bi nivo BiH da otme od Srpske posljednjom odlukom Ustavnog suda BiH, javlja ATV.

Ambasadori zemalja Kvinte i EU: Odluke Ustavnog suda su obavezujuće

SARAJEVO - Ambasadori zemalja Kvinte i Delegacija EU u BiH istakli su zajedničkoj izjavi da su odluke Ustavnog suda BiH, kao i u bilo kojoj zemlji, konačne i obavezujuće i da se moraju sprovesti, ali da to prečesto nije bio slučaj.

Vučić s Grenelom o odluci Ustavnog suda BiH: Dodika je to pogodilo

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je večeras u Minhenu specijalnom izaslaniku američkog predsjednika Ričardu Grenelu prenio da je pomalo zabrinut za situaciju u BiH poslije odluke Ustavnog suda BiH da poljoprivredno zemljište u Republici Srpskoj padne pod ingerenciju BiH.

Nezavisni klub SP: Ustavni sud sahranjuje BiH

BANJALUKA - Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije zalaže se za donošenje Zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija i za odlučno zaustavljanje još jednog pokušaja narušavanja integriteta Republike Srpske, rečeno je nakon sjednice kluba koja je održana u Banjaluci.

Đokić: Odluka Ustavnog suda ugrožava ustavnu poziciju Srpske

BANJALUKA – Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije (SP), rekoa je da odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu ugrožava ustavnu poziciju Republike Srpske unutar BiH.

Najčitanije