Trgovinski rat

Merkelova popustila nakon Trampovih prijetnji: Podržaće smanjenje carina

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u četvrtak će podržati smanjenje evropskih carina na uvoz američkih automobila, odgovarajući na ponudu Vašingtona da neće uvoditi carine na evropske automobile u zamjenu za ustupke.

Peking: Spremni smo za trgovinski rat

PEKING - Kina je "u potpunosti spremna" za trgovinski rat sa SAD ako do toga zaista dođe, saopšteno je iz Pekinga.

Brisel uzvraća udarac Trampu: EU prijeti tarifama od 300 milijardi dolara

BRISEL - Zaoštrava se tarifni rat EU i SAD - Brisel prijeti Vašingtonu uvođenjem tarifa u iznosu od 300 milijardi dolara na američki uvoz.

Japan "trgovinskim" paktom odgovara Americi

Japanski premijer Šinzo Abe pozvao je članice inicijative Sveobuhvatno regionalno ekonomsko partnerstvo (RCEP) na hitno zaključivanje trgovinskog pakta koji bi garantovao slobodnu i poštenu trgovinu u vrijeme sve većeg protekcionizma predsjednika SAD Donalda Trampa.

Trgovinski rat će svijet gurnuti u recesiju

PEKING - Kina i Evropska unija su poručile juče da bi jednostrane akcije pojedinih zemalja mogle gurnuti svijet u recesiju i obećale da će se usprotiviti trgovinskom protekcionizmu, aludirajući na SAD.

Tramp prijeti uvođenjem tarifa na sve evropske automobile

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio da će uvesti tarife od 20 odsto na uvoz automobila iz Evropske unije.

Snažan odgovor EU: Od petka carine na uvoz američkih proizvoda

BRISEL - Evropska unija će od petka početi da naplaćuje uvozne carine od 25 odsto na širok spektar američkih proizvoda, nakon što je zvanični Vašingon početkom juna uveo tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz EU, saopštila je danas Evropska komisija.

Kina optužila SAD za pokretanje trgovinskog rata

PEKING - Otpočinjanje trgovinskog rata SAD i kršenje tržišnih pravila nanosi štetu interesima ne samo obeju zemalja, već i čitavom svijetu, navodi se u izjavi Ministarstva trgovine Kine u odgovoru na prijetnje Vašingtona da će uvesti nove carine na kinesku robu.

Tramp ponovo zaprijetio Kini, azijske berze u padu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je novim carinama na iznos od 200 milijardi dolara na kineske proizvode tokom rastućeg trgovinskog spora.

Merkel najavila kontramjere protiv američkih tarifa

BERLIN - Evropa će sprovesti kontramjere protiv američkih tarifa na uvoz čelika i aluminijuma, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel, izrazivši žaljenje zbog iznenadne odluke predsjednika SAD Donalda Trampa da ne podrži saopštenje G7.

Najčitanije