Trgovinski rat

Japan "trgovinskim" paktom odgovara Americi

Japanski premijer Šinzo Abe pozvao je članice inicijative Sveobuhvatno regionalno ekonomsko partnerstvo (RCEP) na hitno zaključivanje trgovinskog pakta koji bi garantovao slobodnu i poštenu trgovinu u vrijeme sve većeg protekcionizma predsjednika SAD Donalda Trampa.

Trgovinski rat će svijet gurnuti u recesiju

PEKING - Kina i Evropska unija su poručile juče da bi jednostrane akcije pojedinih zemalja mogle gurnuti svijet u recesiju i obećale da će se usprotiviti trgovinskom protekcionizmu, aludirajući na SAD.

Tramp prijeti uvođenjem tarifa na sve evropske automobile

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio da će uvesti tarife od 20 odsto na uvoz automobila iz Evropske unije.

Snažan odgovor EU: Od petka carine na uvoz američkih proizvoda

BRISEL - Evropska unija će od petka početi da naplaćuje uvozne carine od 25 odsto na širok spektar američkih proizvoda, nakon što je zvanični Vašingon početkom juna uveo tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz EU, saopštila je danas Evropska komisija.

Kina optužila SAD za pokretanje trgovinskog rata

PEKING - Otpočinjanje trgovinskog rata SAD i kršenje tržišnih pravila nanosi štetu interesima ne samo obeju zemalja, već i čitavom svijetu, navodi se u izjavi Ministarstva trgovine Kine u odgovoru na prijetnje Vašingtona da će uvesti nove carine na kinesku robu.

Tramp ponovo zaprijetio Kini, azijske berze u padu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je novim carinama na iznos od 200 milijardi dolara na kineske proizvode tokom rastućeg trgovinskog spora.

Merkel najavila kontramjere protiv američkih tarifa

BERLIN - Evropa će sprovesti kontramjere protiv američkih tarifa na uvoz čelika i aluminijuma, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel, izrazivši žaljenje zbog iznenadne odluke predsjednika SAD Donalda Trampa da ne podrži saopštenje G7.

"Trgovinski rat" gura i BiH u čelični zagrljaj sankcija

SARAJEVO - Ukoliko "trgovinski rat" u vezi s čelikom i aluminijumom između SAD i ostatka svijeta potraje, posljedice bi mogla da osjeti i domaća privreda.

CNN: Trgovinski ratovi strašni, zašto Wall Street ne paniči?

Prošle sedmice bilo je burno na frontu trgovinskog rata između SAD-a i ostatka svijeta, no to se ne bi dalo naslutiti iz smirene reakcije Wall Streeta, piše CNN.

Moskovisi: Nisam optimista, moguć trgovinski rat

PARIZ - Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi izjavio je danas da nije optimista da će na sastanku lidera G7 naredne sedmice u Kanadi biti rješen spor koje su stvorile SAD svojom odlukom da uvedu carine na uvoz čelika i aluminijuma.

Najčitanije