Univerzitet u banjaluci

Gajanin: Ničije greške se neće praštati

BANJALUKA - Novoizabrani vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je da će svi koji se budu ponašali neakademski i zloupotrebljavali položaj biti sankcionisani, bilo da je riječ o zaposlenima ili studentima.

Senat o ostavci Mataruge, novinari ušli u rektorat

BANJALUKA - U Banjaluci je u toku vanredna sjednica Senata Univerziteta na kojoj se razmatra ostavka rektora Milana Mataruge.

Škrbić neće rektorsku fotelju, Popović važe

BANJALUKA - Radoslav Gajanin, prorektor za naučnoistraživački rad, biće predložen za vršioca dužnosti rektora Banjalučkog univerziteta i na ovoj funkciji, ukoliko to Senat prihvati na današnjoj sjednici, biće do izbora novog rektora, jer je Milan Mataruga na ovu funkciju podnio ostavku.

Savić: Škrbić nije izbor studenata

BANJALUKA - Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS, rekao je da za vršioca dužnosti rektora može biti izabran neko od četiri prorektora, misleći na Biljanu Antunović, Straina Posavljaka, Radoslava Gajanina i Luku Kecmana.

Svečana akademija povodom 42 godine banjalučkog Univerziteta

BANJALUKA – U Kulturnom centru Banski dvor u toku je svečana akademija povodom 42 godine rada i razvoja banjalučkog Univerziteta.

Služen parastos za 87 poginulih boraca

BANJALUKA - U Banjaluci su danas položeni vijenci i služen parastos za 87 studenata i radnika Univerziteta Banjaluka, koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu kao pripadnici Studentske brigade i redovni vojnici Vojske Republike Srpske.

Slab odziv na treći prijemni rok na fakultetima: I budžetska mjesta ostaće prazna

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Iako je ostalo čak 1.971 mjesto nepopunjeno na oba univerziteta u Republici Srpskoj, na treći prijemni rok, koji je danas održan na svim fakultetima, prijavio se samo 121 potencijalni brucoš.

Studenti traže izvinjenje profesora Nikole Mojevića

BANJALUKA - Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci u javnom pismu zatražio je izvinjenje od profesora Nikole Mojevića zbog, kako kažu, uvreda koje im je nanio, te određene sankcije za Univerzitet koji ništa nije preduzeo kako bi zaštitio studente.

Klupe poluprazne na prijemnim ispitima: Za treći rok ostaće još oko 2.000 mjesta

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Iako se očekivalo da će se nakon drugog upisnog roka broj slobodnih mjesta na Saobraćajnom, Filozofskom, Pedagoškom ili Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) popuniti, klupe su na prijemnim ispitima u ponedjeljak u ovom roku bile poluprazne.

Milan Mataruga za "Nezavisne": Napredovali smo za skoro 500 pozicija na rang-listi

Na najnovijoj rang-listi Vebometriksa, jedne od najreferentnijih lista koje pokazuju stanje na univerzitetima, Univerzitet u Banjaluci pomjerio se za gotovo 500 pozicija, ističe rektor Milan Mataruga. U intervjuu za "Nezavisne" Mataruga dodaje da su ciljevi za naredni, šestomjesečni period identični: pomak za još 500 mjesta.

Najčitanije