Vašington

Bliskije veze Crne Gore i Rusije uticale bi na odnose sa Vašingtonom

VAŠINGTON - Bivši zvaničnik Pentagona, direktor Centra ''Pen Bajden'' Majkl Karpenter ocijenio je danas da je moguće da u Crnoj Gori dođe do promjene vlasti. On je dodao da bi zalaganje za bliskije vezama s Rusijom uticalo na odnose Podgorice i Vašingtona.

Vučić: Biće to besane noći, spremni za sve opcije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučiš rekao je večeras da su u toku pripreme za sastanak sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu i da se ne zna šta će biti agenda.

Sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu pomjeren za 4. septembar

BEOGRAD - Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Bijeloj kući pomjeren je sa 2. na 4. septembar, rekao je portparol američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Džon Uliot.

Mladić poginuo,više od 20 povrijeđenih u pucnjavi u Vašingtonu

Jedan tinejdžer je poginuo, a najmanje 20 ljudi povrijeđeno je danas u pucnjavi na skupu u Vašingtonu, javljaju američki mediji.

Otkazan teniski turnir u Vašingtonu

Turnir u Vašingtonu, koji je trebao da obilježi službeni povratak profesionalnog tenisa za muškarce nakon prekida svih takmičenja zbog pandemije virusa korona, otkazan je.

Šefove Vašingtona 15 žena optužilo za seksualno uznemiravanje

Petnaest žena, koje su nekad bile zaposlene u NFL timu Vašington, bile su seksualno uznemiravane, objavio je "The Washington Post".

Redskinsi zbog pritisaka poslije skoro 90 godina mijenjaju ime

Poznati vašingtonski tim američke ragbi NFL lige više neće imati nadimak "Redskins" (crvenokošci), koji je nosio gotovo 90 godina, nakon što je uprava kluba saopštila da će, poslije pritiska nekih od najvecih sponzora, povući to ime i logo na kojem se nalazi profil američkog Indijanca.

SAD dobijaju novu saveznu državu?

Američki Predstavnički dom glasao je da Vašington dobije status 51. američke savezne države, javljaju američki mediji.

Kakva greška "Njujork tajmsa"

Njujork - Poznati američki list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine. Svakome se dogodi da pogriješi, ali izgleda da ugledni "Njujork tajms" ne ispravlja grešku pretjerano brzo čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca, prenio je RTS.

Nema razloga za nastavak nuklearnih testova

VAŠINGON - SAD ne vide razlog da nastave sa vršenjem nuklearnih testova i nisu obavijestile Rusiju o namjeri da istupe iz Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba /CTBT/, izjavio je specijalni izaslanik američkog predsjednika za kontrolu oružja Maršal Bilingslea.

Najčitanije