Vatikan

Dodik 26. aprila u Vatikanu sa papom Franjom

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u petak, 26. aprila, sa papom Franjom, potvrdio je za sarajevski portal Klix ministar spoljni poslova BiH Igor Crnadak.

Redakcija ženskog časopisa Vatikana podnijela ostavku

​VATIKAN - Osnivačica ženskog časopisa Vatikana Lučeta Skarafija, kao i redakcija sačinjena samo od žena, podnijele su danas ostavku i saopštile su da su to učinile jer je Vatikan poveo kampanju da bi ih diskreditovao i stavio pod "direktnu kontrolu muškaraca", koja je povećana pošto su osudile seksualno zlostavljanje časnih sestara.

Objavljena presuda: Treći čovek Vatikana zlostavljao

MELBURN - Kardinal Džordž Pel osuđen u Australiji za seksualno zlostavljanje dvojicu maloljetnika, saopštio je danas sud u Melburnu.

Katolički vjerski redovi preuzeli odgovornost zbog zlostavljanje

VATIKAN - Katolički crkveni redovi širom svieta izvinili su se danas se što nisu reagovali kada su njihovi sveštenici silovali djecu, priznajući da ih je odanost prema njihovim organizacijama odvela u poricanje i zataškavanje.

Ekskomuniciran kardinal Teodor Mekarik zbog seksualnog zlostavljanja

RIM - Bivši američki kardinal Teodor Mekarik ekskomuniciran je iz Rimokatoličke crkve zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika, saopšteno je danas iz Vatikana.

Izaslanik Vatikana osumnjičen za seksualni prestup

​PARIZ - Francuska je pokrenula istragu o navodima da je izaslanik pape Franje seksualno maltretirao zvaničnika nižeg ranga u gradskoj upravi Pariza, rekao je zvaničnik iz administracije glavnog grada.

Dodik Pecutu prenio opredijeljenost za saradnju sa Vatikanom

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je danas u razgovoru sa apostolskim nuncijem u BiH Luiđijem Pecutom da su Predsjedništvo BiH i on lično opredijeljeni za dobru saradnju sa Vatikanom, te da treba sve činiti da ti odnosi budu još bolji.

Neobičan događaj u Vatikanu: Šestogodišnjak prekinuo papu

Radoznali šestogodišnji dječak prekinuo je nedjeljnu audijenciju kod rimskog pape u Vatikanu.

Međugorje od nedjelje i zvanično pod okriljem Vatikana

SARAJEVO - Bivši poljski nadbiskup Henrik Hoser, kojeg je papa Franja imenovao apostolskim vizitatorom za Međugorje, održaće u nedjelju prvu misu u tom mjestu u Hercegovini, čime će biti ozvaničeno da Vatikan pod svoje okrilje stavlja ovo sveto mjesto za katolike pošto vjeruju da se tu ukazala Bogorodica.

Haradinaj od Vatikana traži da prizna nezavisnost Kosova

PRIŠTINA - Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, sastao se danas u Vatikanu sa državnim sekretarom Pietrom Parolinijem, a nakon tog susreta je izjavio da je od Svete Stolice tražio da prizna kosovsku nezavisnost.

Najčitanije