saRAJEVO

Počela sjednica Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je danas počela sjednica Savjeta ministara na kojoj bi trebalo da bude razmotren prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara.

Uhapšena bivša radnica KPZ Sarajevo zbog sumnje da je falsifikovala diplomu

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas bivšu radnicu Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu E.H. (62), osumnjičenu za krivično djelo krivotvorenje isprave i prevara.

Kako je tekla akcija spašavanja na Bjelašnici

SARAJEVO - Prava drama odvijala se sinoć u Lukomiru na Bjelašnici tokom akcije spasavanja mladića i djevojke čiji su roditelji obavijestili Gorsku službu spasavanja Sarajevo (GSS) da se dvoje mladih izgubilo.

Četvoro povrijeđenih u sudaru tri auta

SARAJEVO - Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 14 časova dogodila u mjestu Podlugovi, u opštini Ilijaš.

Muzej koji je preživio

SARAJEVO - Da jedan muzej kroz svoju istoriju može da preživi mnoge nedaće, najbolji je dokaz Zemaljski muzej BiH u Sarajevu, koji ove subote (1. februara) proslavlja 132. rođendan. Muzej, koji je osnovan u februaru 1888. godine, preživio je tri rata, pad carevine i višestruke promjene vlasti. Zatvaranje ga je zadesilo u mirnodopsko vrijeme.

Vukli sanke po autoputu, pa ostali bez automobila

​SARAJEVO – Prije nekoliko dana pojavio se snimak nesavjesnih vozača koji su na na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica vozilom vukli sanka, te blokirali obe trake, a sada je MUP KS objavio su po naredbi Suda od aktera ovog događaja oduzeli automobile.

Za 10 uhapšenih u akciji 'LIM2' zatražen jednomjesečni pritvor

​SARAJEVO - Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 10 osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji "LIM 2".

Plakati "SDA - smrtnik BiH i Bošnjaka" u Sarajevu

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Dobrinja večeras su nepoznata lica lijepila plakate sa natpisom "SDA - smrtnik BiH i Bošnjaka.

Povrijeđen biciklista u Sarajevu, vozač pobjegao s mjesta nezgode

SARAJEVO - U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila večeras na Obali Kulina bana kod Drvenije mosta u Sarajevu povrijeđen je biciklista.

Muškarac uhapšen zbog sumnje da je ukrao pežoa

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su M.K. (37) zbog sumnje da je ukrao pežo vlasništvo osobe N.H. iz Sarajeva.

Najčitanije