vatrogasci

Vatrogascima zbog puno požara ugrožena distanca

Iz Vatrogasne brigade apelovali su na sugrađane da ne pale korov, jer zbog tako izazvanih požara zauzimaju kapacitete Vatrogasne jedinice, ali ugrožavaju i živote i imovinu, te su naveli da su samo u srijedu imali deset intervencija.

Požari se iz Bosanskog Grahova šire prema Drvaru i Hrvatskoj

BOSANSKO GRAHOVO - Na području opštine Bosansko Grahvo dva aktivna požara se šire prema području opštine Drvar i prema granici sa Hrvatskom, rekao je Srni načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić.

Banjalučki vatrogasci za 12 časova intervenisali osam puta

BANJALUKA – Banjalučki vatrogasci imali su danas pune ruke posla te su sedam puta intervenisali na otvorenom prostoru i jednom na gašenju dimnjaka.

Ugašen požar u šumi iznad Tuzle

TUZLA - Veliki broj vatrogasaca zajedno s građanima tokom noći su uspjeli ugasiti požar koji je juče buknuo u šumskom predjelu iznad Tuzle.

Gorjela pilana u Šipovu, šteta oko pola miliona

ŠIPOVO - S požarom na objektu pilane u mjestu Babići šipovački vatrogasci i dobrovoljci borili su se skoro šest sati te se vatra nije prenijela na druge objekte, ali su, kako nezvanično saznajemo, izgorjeli hala i vrijedne mašine pa se šteta za sada procjenjuje na skoro pola miliona maraka.

Tri požara za jedan dan na području PU Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u toku jučerašnjeg dana zabilježena su tri požara.

Banjalučki vatrogasci aplaudirali zdravstvenim radnicima

BANJALUKA - Vatrogasna brigada Banjaluka sinoć je aplauzom sa dvije lokacije izrazila podršku svim zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj.

U požaru u kineskoj provinciji Sečuan nastradalo 18 vatrogasaca

PEKING - U kineskoj provinciji Sečuan nastradalo je 18 vatrogasaca u pokušaju da ugase šumski požar.

Tijelo izgorjelog starca pronađeno kraj šporeta

BANJALUKA - Devedesetjednogodišnji Miloš Turkić iz Banjaluke izgorio je u požaru koji je u nedjelju naveče izbio u kući u kojoj je živio u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Merkelova zvala da zahvali, vatrogasac spustio slušalicu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel željela je u telefonskom razgovoru da zahvali vatrogascima na njihovom doprinosu u krizi tokom pandemije virusa korona, ali joj je komandant vatrogasne službe spustio slušalicu.

Najčitanije