Španija

Sančes: Španija blizu početka smirivanja situacije

MADRID - Poslednji podaci u vezi sa virusom Covid-19 u Španiji su ohrabrujući i država je blizu početka smirivanja epidemije, izjavio je danas španski premijer Pedro Sančes.

SAD pretekle Španiju po broju umrlih od virusa korona

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države su drugi dan zaredom zabilježile gotovo 2.000 žrtava od virusa korona.

"EU u opasnosti ako ne dođe do dogovora evrogrupe"

MADRID - Budućnost Evropske unije je u opasnosti ako se ne dođe do zajedničkog finansijskog odgovora u borbi protiv virusa korona, upozorili su danas španski zvaničnici, nakon što evropski ministri finansija nisu uspjeli da se dogovore o izdavanju zajedničke obveznice.

Španija: Preminulo još 757 ljudi, 6.000 novih slučajeva

MADRID - Broj preminulih od korona virusa u Španiji ponovo je u porastu tako da je za poslednja 24 sata preminulo je 757 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Španski prozvođač mrtvačkih sanduka traži radnike, narudžbe povećane osam puta

Dok je većina španskih kompanija zatvorena zbog vanrednog stanja u zemlji, proizvođač mrtvačkih sanduka Ataúdes Chao zbog virusa korona radi 24 sata na dan i zapošljava dodatne radnike.

Katolički sveštenik dio službe posvetio Antiću

Radomir Antić ostavio je dubok trag u španskom fudbalu, njegovo djelo nije samo zeleni pravougaonik, ono prevazilazi okvire sporta, o Srbinu se u "njegovoj drugoj zemlji" govori sa dubokim poštovanjem.

Španiji nedostaje poljoprivrednih radnika

MADRID - Španija je danas počela rješavanje problema manjka poljoprivrednih radnika izazvanog epidemijom virusa korona, tako što je odobrila privremeno zapošljavanja desetina hiljada imigranata ili ljudi bez posla, javlja Reuters.

Španski klubovi mogu da ostanu bez milijardu evra

Predsjednik La Lige Havijer Tebas izjavio je da bi španski klubovi mogli da izgube astronomskih milijardu evra zbog pandemije virusa korona.

Umrle još 743 osobe u Španiji

MADRID - Stopa smrtnosti od virusa korona danas je blago povećana u Španiji, pošto su tokom prethodna 24 časa umrle 743 osobe, čime je ukupan broj žrtava dostigao 13.798.

Britanija i Francuska na putu Italije i Španije?

LONDON - Statistika pokazuje da Velika Britanija i Francuska gotovo u korak prate zastrašujući put koji su Italija i Španija već prošle, izvještava britanski "Sky news".

Najčitanije