Automobili

Tehnologija 5G čini automobile pametnijim, a putovanje sigurnijim

Tehnologija zasnovana na 5G, koja bi mogla automobile učiniti pametnijim, a putovanje sigurnijim mogla bi stići na ulice već 2022. godine, piše cnet.com.

Šta voze Rusi i Ruskinje?

Ruska agencija koja se bavi istraživačkim radom iz oblasti automobilske industrije, Autostat je pripremila pregled vodećih "muških" i "ženskih" marki vozila.

Vozači ovih automobila voze brže od dozvoljenog

Studija jedne američke osiguravajuće kuće pokazalo je koje automobile najviše vole i kupuju osobe sklone kršenju saobraćajnih propisa koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila.

Institucije FBiH nabavljaju nova vozila vrijedna 1,1 milion KM

SARAJEVO - Federalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će koštati skoro 1,1 milion maraka.

Velika Britanija raj za automobile na struju

Električni automobili pristižu u sve većem broju, pa mnoge evropske zemlje ubrzano razvijaju infrastrukturu za dopunu pogonskih baterija ovih vozila.

Rimčevi automobili na američkoj turneji

Rimac i njegovi električni bolidi već su neko vrijeme u Americi, gdje se u sklopu brojnih događaja posvećenih skupocjenim automobilima predstavljaju američkoj publici.

Zabranjuju uvoz starijih auta, a na putevima sve više krševa

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je BiH nekoliko puta pomjerala granice najnižih standarda koje moraju ispunjavati uvezena vozila, efekat je suprotan od očekivanog - vozni park nam je sve stariji!

Njemačka ima problem da poveća broj vlasnika električnih automobila

Njemačka se suočava sa značajnim preprekama u ostvarivanju svog cilja da poveća broj vlasnika električnih automobila, budući da većina ljudi u zemlji nema pristup punjenju takvih vozila kod kuće, pokazalo je istraživanje Njemačkog automobilskog kluba (ADAC).

Banjaluka ima više auta na 1.000 stanovnika nego London

BANJALUKA - U Republici Srpskoj sve je više vozila na 1.000 stanovnika, što pokazuje podatak i Republičkog zavoda za statistiku, koji kaže da je u drugom tromjesečju ove godine registrovano 117.335 vozila, što je za 2,4 odsto više nego na isti period lani.

Ilegalno prodavao automobile na internetu

PRIJEDOR - Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dostavili su izvještaj prijedorskom tužilaštvu protiv M.Š. iz Oštre Luke, koji se sumnjiči da je nelegalno na internetu prodavao polovne automobile.

Najčitanije