Banjaluka

Kuljani u oktobru dobijaju prvi vrtić

Izgradnja prvog vrtića u naselju Kuljani, u kojem treba da bude smješteno 90 mališana, trebalo bi da počne u avgustu, a završena u oktobru, rekao je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka.

Nadomak Banjaluke niče filmski grad

Domaća javnost upoznata je sa informacijom da se u Velikom Blaškom, nadomak Banjaluke, snima serija "Hotel Balkan", čije će emitovanje početi na jesen, a iz "Bosonoga produkcije", koja radi na pripremi serijala, poručuju kako ovdje neće stati, jer je u planu snimanje druge sezone ove serije, ali i proširenje studijskih kapaciteta gradnjom novog studija i stvaranjem pravog filmskog grada.

U golfu pronađeno 111 kilograma rezanog duvana

PRIJEDOR - U kontroli "golfa" kojim je upravljalo lice iz Pelagićeva čiji su inicijali G.B, pripadnici Policijske uprave Prijedor pronašli su 222 vrećice sa ukupno 111 kilograma rezanog duvana, za koji lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju, saopšteno je danas iz ove uprave.

Čubrilović: Za vrijeme mandata konzula Nikolića olakšana komunikacija građana

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je za vrijeme mandata generalnog konzula Srbije u Banjaluci Vladimira Nikolića urađeno mnogo da bi bila olakšana komunikacija građana Srpske sa Srbijom, polazeći od činjenice da je omogućeno vađenje pasoša Srbije u Generalnom konzulatu.

Deset partija potpisuje u Banjaluci koalicioni sporazum za izbore

Potpisivanje koalicionog sporazuma za predstojeće lokalne izbore u gradu Banjaluka predviđeno je u nedjelju, a ugovor će potpisati deset političkih stranaka, potvrdio je za "Nezavisne" gradonačelnik Igor Radojičić.

Bez struje 14 banjalučkih naselja

Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će danas od 12 do 15 časova biti dijelovi banjalučkih naselja Kuljani i Zalužani.

Radojičić: Četiri miliona KM od Vlade za saniranje posljedica epidemije

Grad BanjaLuka dobiće od Vlade RS četiri miliona KM od sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio je Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke tokom sjednice Skupštine grada.

"Rekonstrukcija" u MSU RS: Lokalna scena vrlo živa i nudi šarolikost

BANJALUKA - Izložba "Rekonstrukcija", četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske, svečano je otvorena danas u podnevnim časovima ispred zdanja Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), a posjetioci su nakon otvaranja imali priliku da pogledaju i djela 22 savremena umjetnika koja će biti izložena naredna tri mjeseca u izložbenom prostoru muzeja.

Sberbank Banjaluka: Najveće povjerenje klijenata

BANJALUKA - Sberbank Banjaluka se ove, kao i prošle godine pozicionirala kao prva najčešće preporučena banka među svim korisnicima bankarskih usluga u Republici Srpskoj.

Neke ustanove i preduzeća grada Banjaluka na respiratoru

BANJALUKA - Sva gradska preduzeća i ustanove koji su u ovu godinu ušli sa zdravim sistemom, sada šmrcaju i kašlju i finansijski imaju različite simptome, ali će proći živi kroz ovo, a svi koji su imali narušen "imuni sistem" sada su na respiratoru i biće borba da prežive.

Najčitanije