EU

Srbija otvara još jedno poglavlje - novi korak na EU putu

BRISEL - Srbija danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvara novo pregovaračko poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU.

EU očekuje nove zakone o VSTS i sudovima sljedeće godine

SARAJEVO - Predstavnici EU očekuju da će sljedeće godine biti završeni prijedlozi novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH i zakona o sudovima u BiH, saopšteno je danas iz Direkcije za evropske integracije Savjeta ministara nakon četvrtog sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost u Briselu.

EU odobrila 300 miliona evra pomoći izbjeglicama

BRISEL - Evropska unija (EU) usvojila je novi paket pomoći u iznosu od oko 300 miliona evra za podršku izbjeglicama u Jordanu i Libanu, putem Regionalnog fonda EU.

Stubovi bh. pravosuđa pucaju pod teretom kriminala

BRISEL - Sistem pravosuđa u BiH ne uspijeva da se izbori u borbi protiv ozbiljnog kriminala i korupcije, a nijedna od četiri postojeće pravosudne nadležnosti ne funkcioniše adekvatno.

Džonson: Do kraja 2020. trgovinski sporazum sa EU

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je u četvrtak da će njegova zemlja postići trgovinski sporazum sa Evropskom unijom prije kraja naredne godine.

Češka mora da vrati EU milione evra zbog sukoba interesa

PRAG - Evropska komisija utvrdila je da Češka mora da vrati stotine miliona kruna, jer se premijer Andrej Babiš nije dovoljno odvojio od kompanija koja su dobila sredstva, prenijeli su češki mediji.

Tramp: Uvredljivi i odvratni Makronovi komentari o NATO

LONDON - Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da su komentari francuskog predsjednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

Srbija 10. decembra otvara novo poglavlje sa EU?

BRISEL - Srbija će najvjerovatnije do kraja godine otvoriti još jedno poglavlje, procjenjuje se, prema posljednjim informacijama, u Briselu.

Nov izvještaj o tržištu droge: Balkanski kartel "u proboju"

U novom izvještaju o evropskom tržištu narkotika koji su sastavili Evropski centar za praćenje droga i Europol, na nekoliko mjesta pominje se i Srbija.

"Velika je greška što nismo uspjeli da spriječimo jugoslovenske ratove"

"Razumijem da ljudi zaključuju da ako Španija ne priznaje Kosovo, Kosovari me neće voljeti. Zamislite, s druge strane, da dolazim iz zemlje koja priznaje Kosovo?"

Najčitanije