EU

Prvi kamioni s piletinom narednih dana kreću ka EU

SARAJEVO, BANJALUKA - Prvi kamioni sa piletinom iz Bosne i Hercegovine put Evropske unije trebalo bi da krenu u narednih petnaestak dana.

London povlači diplomate iz Brisela

LONDON - Britanske diplomate povući će se iz institucionalnih struktura administracije EU u Briselu u roku od nekoliko dana, što je dio plana koji je izradila kancelarija premijera Borisa Džonsona, piše britanski dnevnik "The Guardian".

Tri zemlje EU spuštaju rampu na proširenje

BRISEL, LJUBLJANA, SARAJEVO - Danska, Francuska i Holandija bi mogle zaustaviti proces proširenja za zemlje zapadnog Balkana, piše ugledni evropski medij Euronews.

EU pozdravila današnji sporazum Dodika, Izetbegovića i Čovića

BRISEL - Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Savjeta ministara uz posredstvo specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars Gunara Vigemarka je važan korak naprijed, prije svega za zemlju i njene građane, saopšteno je iz Evropske unije.

Lars Gunar Vigemark: Da živim u BiH možda bih i ja dao mito

Pravosudni procesi u BiH su manjkavi, a građani se suočavaju s neprihvatljivo sporim procesima i korupcijom, kaže Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU u BiH.

EU upozorava: Zagađujuće gorivo mora postati prošlost

BANJALUKA, BRISEL - Ako BiH želi da bude članica EU, za najkasnije 31 godinu će morati svoju ekonomiju potpuno da oslobodi fosilnih goriva koja zagađuju okolinu, podstiču globalno zagrijavanje i utiču na zdravlje ljudi, kažu u Evropskoj komisiji.

BiH dobila 15 miliona evra od EU, veći dio za koridor 5C

​SARAJEVO - Sporazum o bespovratnim sredstvima Evropske unije u vrijednosti od 15 miliona eura za sufinansiranje nove dionice Koridora Vc između Johovca i Rudanke kod Doboja, potpisan je danas između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Britanci poručuju EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

BRISEL - Savjetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima", saopštio je portparol britanske vlade.

Dačić: Nastavićemo da usklađujemo spoljnu politiku sa EU

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem razgovarao o aktuelnom stanju u odnosima Srbije i Evropske unije u pristupnom procesu za članstvo u EU, kao i o aktivnostima u predstojećem periodu.

Džonson postavio uslove za pregovore sa EU

LONDON - Premijer Britanije Boris Džonson poručio je liderima Evropske unije da će razgovarati o Bregzitu kada pokažu da su spremni da izmjene svoju poziciju o sporazumu o izlasku Britanije iz EU, a da će u suprotnom napustiti evropski blok bez ikakvog sporazuma, saopštila je Džonsonova portparolka.

Najčitanije