Evropski parlament

Cvijanović: Obojena izvještavanja izvjestilaca Evropskog parlamenta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su izvještavanja izvjestilaca Evropskog parlamenta za BiH obojena i ničemu ne doprinose.

Haos pred izbore za EP: Krenuli hakerski napadi

BEČ - Hakerski napad na računarske sisteme grada Beča izazvao je haos pri izdavanju glasačkih listića za predstojeće izbore za Evropski parlament.

Udruženja pozvala Srbe iz Hrvatske da se registruju za glasanje za EP

BEOGRAD - Dvije krovne izbjegličke organizacije Srba iz Hrvatske pozvale su izbjegle Srbe iz Hrvatske da se do 15. maja registruju za glasanje na izborima za Evropski parlament, da bi dobili svog predstavnika i da bi evropska i svjetska javnost bile upoznate o teškom položaju u kojem se i dalje nalaze.

Britanci učestvuju na izborima za Evropski parlament

Velika Britanija će morati da učestvuje na izborima za Evropski parlament 23. maja jer nema dovoljno vremena da britanski Parlament prije toga ratifikuje sporazum o "Bregzitu", izjavio je Dejvid Lidington, zamjenik britanskog premijera Tereze Mej.

Španski sud: Pudždemon može da učestvuje na izborima za EU

MADRID - Španski sudovi odbacili su danas odluku Španskog izbornog odbora i utvrdili da se Karlesu Pugždemonu i još dvoje katalonskih separatista koji su pobjegli u inostranstvo da bi izbjegli hapšenje, mora dozvoliti da učestvuju na izborima za Evropski parlament ovog mjeseca.

Pudžemonu zabranjena kandidatura na evropskim izborima

MADRID - Španska Izborna komisija zabranila je bivšem predsjedniku Katalonije Karlesu Pudžemonu učešće na izborima za Evropsku komisiju, saopšteno je danas iz njegove političke partije Zajedno za Kataloniju.

Hrvati u BiH 26. maja mogu glasati za članove Evropskog parlamenta iz Hrvatske

ZAGREB – Hrvati koji žive u BiH moći će 26. maja glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u BiH na izborima za članove u Evropskom parlamentu iz ove države.

Prvi Srbin u Evropskom parlamentu?

BEOGRAD - Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da ta stranka na osnovu sadašnjeg stanja može osvojiti jedan mandat na izborima za Evropski parlament, što bi bilo veliko dostignuće jer bi to bio prvi Srbin u tom parlamentu.

Pupovac predvodi SDS S na izborima za Evropski parlament

ZAGREB - Predsjedništvo Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ na današnjoj sjednici u Zagrebu utvrdilo je listu kandidata za izbore za Evropski parlament.

Šta donose izmjene Zakona o autorskim pravima EU

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su juče obiman prijedlog o izmjenama Zakona o autorskim pravima u Evropskoj uniji, a kritičari smatraju da će tehnološki giganti snositi velike posledice, a da bi svako ko se oglasi na Internetu mogao da bude cenzurisan.

Najčitanije