Evropski parlament

Prvi Srbin u Evropskom parlamentu?

BEOGRAD - Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da ta stranka na osnovu sadašnjeg stanja može osvojiti jedan mandat na izborima za Evropski parlament, što bi bilo veliko dostignuće jer bi to bio prvi Srbin u tom parlamentu.

Pupovac predvodi SDS S na izborima za Evropski parlament

ZAGREB - Predsjedništvo Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ na današnjoj sjednici u Zagrebu utvrdilo je listu kandidata za izbore za Evropski parlament.

Šta donose izmjene Zakona o autorskim pravima EU

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su juče obiman prijedlog o izmjenama Zakona o autorskim pravima u Evropskoj uniji, a kritičari smatraju da će tehnološki giganti snositi velike posledice, a da bi svako ko se oglasi na Internetu mogao da bude cenzurisan.

Konačna odluka, ukida se pomjeranje sata

Evropski parlament glasao je za ukidanje ljetnjeg i zimskog računanja vremena.

Evropski parlament usvojio reforme o autorskim pravima i sporni član 13

BRISEL - Evropski parlament usvojio je danas reforme zakona o autorskim pravima na internetu, među kojima i član 13 koji je prethodno izazvale velike debate.

Puđdemon kandidat na izborima za Evropski parlament

BARSELONA - Bivši predsjednik Katalonije u egzilu Karles Puđdemon biće kandidat partije "Zajedno za Kataloniju" na izborima za Evropski parlament 26. maja.

EP: Otvoriti pristupne pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom

BRISEL - Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta( AFET) pozvali su zemlje članice EU da ove godini otvore pristupne pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Istarska zastava na zgradi Evropskog parlamenta

BRISEL - Na zgradi Evropskog parlamenta u Briselu pojavila se zastava Istre, što je izazvalo brojna reagovanja korisnika društvenih mreža.

Ako želi u EU BiH mora da vrati oduzetu jevrejsku imovinu

TEL AVIV - Prema pisanju izraelskog lista "Israel Hayom", Evropski parlament ove sedmice je postavio jasne uslove pred BiH koje ona treba da usvoji kako bi krenula putem članstva u Evropskoj uniji, a jedan od njih je i donošenje zakona koji će regulisati restituciju imovine oduzete od Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Evropski parlament dao zeleno svjetlo za medicinski kanabis

BRISEL - Evropski parlament podržao je upotrebu kanabisa u medicinske svrhe nakon rasprave o mogućim zloupotrebama medicinski opravdanih tretmana.

Najčitanije