Fond

Od zdravstvenog osiguranja u FBiH za Fond solidarnosti 10,2 %

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj u ponedjeljak u Sarajevu donijela Odluku o izdvajanju sredstava u fond solidarnosti Federacije BiH za 2019. godinu.

Vučković: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM

BANJALUKA - Na računu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu trenutno je na raspolaganju oko šest miliona KM, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković.

I roditelji uplaćuju dobrovoljno osiguranje za djecu da bi imala penziju

​BANJALUKA - Prema podacima Fonda penziono-invalidskog osiguranja (PIO) RS, iz godine u godinu se sve više građana RS odlučuje da se samostalno obezbjeđuje za penziju, pa je tako u 2018. godini bilo 1.140 osiguranika prijavljenih na dobrovoljno osiguranje, dok ih je 2017. godine bilo 1.024.

Fond zdravstva RS kupuje robu i usluge u vrijednosti 160 miliona KM

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS planira u ovoj godini na javne nabavke potrošiti 160,8 miliona KM bez PDV-a. Od tog iznosa, 158,6 miliona KM namijenjeno je zdravstvenim ustanovama, a 2,2 miliona za FZO.

Za 15 odsto radnika nije uplaćen ni fening za liječenje

BANJALUKA - Od ukupno 284.496 radnika prijavljenih na osiguranje u RS, doprinos za zdravstveno osiguranje ni za jedan mjesec lani, završno sa novembrom 2018. godine, nije uplaćivan za oko 41.800 zaposlenih, odnosno za 15 odsto prijavljenih, potvrdili su za "Nezavisne" u Fondu zdravstvenog osiguranja RS.

“Do kraja godine oko 9.000 članova dobrovoljnog penzijskog fonda u RS”

BANJA LUKA – Evropski dobrovoljni penzijski fond (EPF), koji djeluje u Republici Srpskoj (RS), broji oko 3.500 članova, a u planu je da ih do kraja ove godine bude oko 9.000.

Milić: Januarske penzije biće uvećane za oko dva odsto

BIJELJINA - Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić ocijenio je da je 2018. godina bila jedna od najuspješnijih u posljednjih 26 godina, od kada Fond postoji, te najavio da će u 2019. biti nastavljena redovnost u isplati penzija, koje će biti povećane već od januarske.

Obaveze FZO RS u 2018. godini smanjene za 40 miliona KM

BANJALUKA - U Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ukupne obaveze u 2018. godini smanjene su za oko 40 miliona KM, rečeno je Srni u Fondu.

Fond solidarnosti odobrio 66 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA - Najveći benefit mi je kada mi se roditelji jave i pošalju video-zapis djeteta koje je stabilno, oporavlja se i onako nasmijano mi maše, kazala je Jasminka Vučković, vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Zahtjev za starosnu penziju podnijeti nakon prestanka osiguranja

BIJELJINA - Prema Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju Republike Srpske, zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju podnosi se tek nakon prestanka osiguranja, u roku od tri mjeseca.

Najčitanije