Fond

Raspisan konkurs za stipendije Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je danas konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Jelić" redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH, te visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2019/2020. godinu.

"Sljedeće godine najveće usklađivanje rasta penzija u Srpskoj"

BANJALUKA - Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić rekao je da bi u januaru naredne godine trebalo da uslijedi najveće usklađivanje rasta penzija u Republici Srpskoj od tri i po odsto, tako da penzije dostignu nivo od 50 odsto prosječne plate.

Državni fond dostigao rekord, svakom Norvežaninu pripada 200.000 dolara

OSLO - Norveški državni investicioni fond, koji slovi kao najveći na svijetu, uvećao je danas svoju vrijednost na rekordnih 10.000 milijardi norveških kruna (1.090 milijardi dolara), podstaknut rastom globalnih akcija i snagom evra i dolara.

Fond PIO: Do kraja godine dostaviti potvrdu o životu

BANJALUKA - Korisnici prava na penziju, kojima se isplata vrši van Republike Srpske, potrebno je da do kraja kalendarske godine Fondu PIO dostave potvrdu o životu kako bi im isplata u 2020. godini bila redovna i bez prestanka, saopšteno je iz Fonda.

Fond PIO: Potvrdu o redovnom školovanju dostaviti do 24. oktobra

BIJELJINA - Potvrdu o redovnom školovanju djece koja su korisnici porodične peznije potrebno je dostaviti Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) do 24. oktobra, saopšteno je iz Fonda.

Od novembra dva nova lijeka na recept u RS

BANJALUKA - Na Listu lijekova koji se izdaju na recept od 1. novembra biće uvrštena dva potpuno nova lijeka koje do sada Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nije finansirao.

Novi pravilnik Fonda solidarnosti olakšava roditeljima procedure

BANJALUKA - Prednost u razmatranju zahtjeva upućenih Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda kod djece u inostranstvu imaće bolesti, stanja i povrede koje neposredno mogu da ugroze i pogoršaju zdravstvno stanje djeteta kao i prognozu same bolesti, kazali su u ovom fondu, iznoseći detalje novog pravilnika.

Za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" dosad izdvojeno 11 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" od 2007. godine do sada izdvojeno oko 11 miliona KM, što govori da institucije Srpske vode računa o studentima koji postižu rezultate.

Počela isplata penzija

BANJALUKA - Isplata redovnog mjesečnog primanja korisnicima prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za avgust 2019. godine počela je danas, saopšteno je iz Fonda PIO.

Dostaviti kompletne podatke o plati zaposlenih od 1994. do 2017.

BIJELJINA - Fond PIO Republike Srpske apeluje da poslodavci koji još nisu dostavili kompletne podatke o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine to mogu učiniti do kraja ove godine u nadležnim poslovnicama, a protiv onih koji to ne urade podnijeće prekršajne prijave radi zaštite prava osiguranika.

Najčitanije