Fond

Dokaz o penziji moguće slati i za vikend

BANJALUKA - Gužve u Fondu PIO RS bile su najveće u četvrtak i petak, jer je veliki broj penzionera donosio dokaz o inostranoj penziji (a koji imaju i domaću pneziju) kako bi dobili ostatak jednokratne novčane pomoći, budući da tokom vikenda ističe rok za korisnike srazmjernih penzija koji su dobili samo po 30 KM.

Fond RS korisnicima finansira nove lijekove

BIJELJINA - Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske na recept mogu da dobiju 16 novih lijekova koje Fond ranije nije finansirao, među kojima je i najsavremenija terapija u liječenju najtežih bolesti, poput metastatskog melanoma, rekla je Srni šef bijeljinske Kancelarije Fonda Nada Milošević.

Fond solidarnosti uspješan: Na liječenje u inostranstvo poslato 43 djece

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu do sada je odobrio 50 zahtjeva za 43 djece, koja su upućena na liječenje ili dijagnostiku u inostranstvo, potvrdili su za "Nezavisne" u ovom fondu.

Fond solidarnosti: Do sada 39 djece dobilo šansu za ozdravljenje

BANJALUKA - Zahvaljujući Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu do sada je 39 mališana iz Republike Srpske dobilo šansu za ozdravljenje, a za njihovo liječenje izdvojeno je oko 1,5 miliona KM.

Od sutra na recept dostupno 20 novih lijekova

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uvrstio je na listu lijekova koji se izdaju na recept 20 novih lijekova, koji će od sutra biti dostupni osiguranicima.

Prenos imovine BORS invest fonda: Zaštita interesa akcionara na prvom mjestu

BANJALUKA - U posljednji čas, a iz drugog pokušaja, akcionari Zatvorenog investicionog fonda u preoblikovanju BORS invest fond a.d. Banjaluka donijeli su odluku o prenosu imovine u otvoreni investicioni fond i odluku o likvidaciji dosadašnjeg zatvorenog investicionog fonda.

Pravo na penziju ostvarilo 1.738 majki

BIJELJINA - Pravo na penziju pod povoljnijim uslovima, prema uslovu žena-majka, ostvarilo je 1.738 korisnica u periodu od dvije i po godine, koliko je na snazi ova zakonska odredba, podaci su iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

Dodik: Fond solidarnosti za djecu na dobrobit svih

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je danas u Trebinju da na računima Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu ima dovoljno novca da se može pomoći svakom oboljelom djetetu u Srpskoj.

Fond finansira 20 novih lijekova

BANJALUKA - Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske moći će od 15. avgusta da u apotekama na recept podignu više od 20 novih lijekova o trošku Fonda, između ostalog, za dijabetes, kardiovaskularna, plućna, bubrežna oboljenja.

Veliki broj zahtjeva lica koja ne ispunjavaju uslove za ličnu invalidninu

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je danas lica koja ne ispunjavaju uslove i ne mogu ostvariti ličnu invalidninu da ne podnose zahtjeve za utvrđivanje tjelesnog oštećenja, jer time direktno utiču na efikasnost rješavanja zahtjeva lica koja ispunjavaju propisane uslove.

Najčitanije