Izbjeglička kriza

Zima sve bliže, a 2.000 migranata u USK na vjetrometini

BIHAĆ - Oko 2.000 migranata na području Unsko-sanskog kantona boravi na otvorenom i bez adekvatnog smještaja i radi se o problemu koji treba da rješava Vijeće ministara BiH, izjavio je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Među migrantima u Tuzli se pojavila šuga

Migranti i dalje borave u katastrofalnim uslovima u Tuzli, a posebno je zabrinjavajuće da se među određenim brojem njih pojavio scabies, odnosno šuga.

Objavio snimak obezglavljenog migranta, tvrdi da je pronađen u BiH

Poznati njemački humanitarac Dirk Planert objavio je na svom Facebook profilu veoma uznemirujući video koji su navodno snimili migranti.

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

PODGORICA - Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije te zemlje.

Incident na granici BiH i Hrvatske: Povrijeđeno 18 migranata

VELIKA KLADUŠA - Osamnaest migranata povrijeđeno je u incidentu koji se sinoć dogodio na granici BiH i Hrvatske na području Unsko-sanskog kantona, javljaju federalni mediji.

BBC: Hrvatski graničari tuku migrante, pljačkaju ih i ilegalno vraćaju u BiH

ZAGREB - Britanski medij BBC objavio je priču o migrantima koji preko Hrvatske pokušavaju da dođu u Evropu, ali koje hrvatski graničari protjeruju nazad u Bosnu i Hercegovinu.

Migranti na švajcarskoj televiziji: Hrvati nas tuku drvenim motkama

BERN - Švajcarska javna televizija "SRF" objavila je još jedan veliki devetominutni prilog o postupanju hrvatske policije prema migrantima, ali i odgovornosti švajcarskih vlasti za to što Švajcarska kao članica šengenske zone i potpisnica Dablinskog protokola profitira od nezakonite i nasilne politike "pushbacka" koju provode hrvatski vlasti.

Grabar-Kitarović: Šta bi Švicarska da je toliko migranata na njenoj granici?

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odgovarala je danas na novinarska pitanja o migrantima i njenom priznanju da Hrvatska provodi "pushbackove" migranata i pritom koristi nasilje.

Brisel zabrinut za migrante u BiH

BRISEL - Evropska komisija je zabrinuta zato što BiH nije predložila prilagođene lokacije za dodatne smještajne kapacitete za boravak migranata uprkos činjenici da je izrazila spremnost da obezbijedi finansijsku podršku, saopšteno je iz te institucije nakon održanog sastanka na visokom nivou sa zvaničnicima BiH posvećenog migracijama.

Na Vučjaku izvjesna humanitarna kriza, migranti borave u uslovima nedostojnim čovjeka

BIHAĆ - Crveni krst grada Bihaća ostavljen je da sam brine o migrantima koji su smješteni u privremenom prihvatnom centru Vučjak, koji se nalazi desetak kilometara od ovog grada, i njihovi resursi su pri kraju.

Najčitanije