Izbjeglička kriza

Migranti na švajcarskoj televiziji: Hrvati nas tuku drvenim motkama

BERN - Švajcarska javna televizija "SRF" objavila je još jedan veliki devetominutni prilog o postupanju hrvatske policije prema migrantima, ali i odgovornosti švajcarskih vlasti za to što Švajcarska kao članica šengenske zone i potpisnica Dablinskog protokola profitira od nezakonite i nasilne politike "pushbacka" koju provode hrvatski vlasti.

Grabar-Kitarović: Šta bi Švicarska da je toliko migranata na njenoj granici?

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odgovarala je danas na novinarska pitanja o migrantima i njenom priznanju da Hrvatska provodi "pushbackove" migranata i pritom koristi nasilje.

Brisel zabrinut za migrante u BiH

BRISEL - Evropska komisija je zabrinuta zato što BiH nije predložila prilagođene lokacije za dodatne smještajne kapacitete za boravak migranata uprkos činjenici da je izrazila spremnost da obezbijedi finansijsku podršku, saopšteno je iz te institucije nakon održanog sastanka na visokom nivou sa zvaničnicima BiH posvećenog migracijama.

Na Vučjaku izvjesna humanitarna kriza, migranti borave u uslovima nedostojnim čovjeka

BIHAĆ - Crveni krst grada Bihaća ostavljen je da sam brine o migrantima koji su smješteni u privremenom prihvatnom centru Vučjak, koji se nalazi desetak kilometara od ovog grada, i njihovi resursi su pri kraju.

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije

SARAJEVO - Kancelarija UN u BiH saopštila je da su lokalne vlasti prebacile 282 migranta koji su našli ilegalni smještaj u Bihaću, u šatorsko naselje u oblasti u čijoj su neposrednoj blizini minska polja zaostala iz rata.

Migranti o hrvatskoj policiji: Nemaju srca, to su ljudi bez ljudskih kvaliteta

Balkanska ruta je navodno zatvorena. Ali migranti i izbjeglice sa Bliskog istoka te iz Azije i Afrike i dalje prolaze kroz Balkan na svom putu do zapadne Evrope. Mnogi se žale na brutalnost policije.

Savjet ministara odobrio lokaciju za izmještanje migranata

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine izjavio je da je određena nova lokacija i dato zeleno svjetlo za izmještanje migranata koji se nalaze na području Unsko-sanskog kantona.

Dodik sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva: Neću dati saglasnost da vojska ide na granicu

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjaluci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Hrvatska na granici s BiH postavlja ogradu sa šiljcima

ZAGREB - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske danas je na Graničnom prelazu Maljevac postavilo visoku metalnu zaštitnu ogradu na mostu koji dalje vodi prema teritoriji Hrvatske.

Nove tuče migranata u Krajini

VELIKA KLADUŠA - Situacija sa migrantima u Krajini se ne smiruje. Nakon jučerašnjih masovnih tuča danas je došlo do novih, koje su lokalni stanovnici zabilježili kamerama.

Najčitanije