Izbjeglička kriza

Tuzla do kraja novembra dobija migrantski centar?

TUZLA - Tuzla bi do kraja novembra trebalo da dobije prihvatni dnevni migrantski centar najvjerovatnije u naselju Miladije, potvrdio je izvor "Nezavisnih".

Poznat identitet migranta ubijenog u Bileći

BILEĆA - Migrant čija je sahrana kao nepoznatoj osobi obavljena početkom oktobra u Bileći, ustvari je dvadesetogodišnji Seid Adu iz Maroka.

BBC o migrantskim kampovima u BiH: Kao iz noćne more

Britanska korporacija za emitovanje radijskog i televizijskog programa "BBC" uradila je kratki video prilog o stanju u migrantskim kampovima u Bosni i Hercegovini, opisavši ih da su "kao iz noćne more."

Mektić: Ovakva BiH ne može da se nosi s migrantskom krizom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da je, s ciljem boljeg rješavanja pitanja migrantske krize u BiH, potrebno formirati centralizovani operativni štab u kojem će biti zastupljeni predstavnici svih nivoa vlasti.

Srpski carinici otkrili migrante među smrznutim voćem u hladnjači

BEOGRAD - Uprava carina Srbije saopštila je da su na graničnom prelazu Horgoš u jednoj hladnjači, među smrznutim voćem, otkrivena dva migranta.

Svaki deseti migrant u Vučjaku zaražen šugom

BIHAĆ - U selu Zavalje počela je s radom zdravstvena ambulanta, u kojoj će se pružati zdravstvene usluge migrantima smještenim u obližnjem prihvatnom centru Vučjak, desetak kilometara od Bihaća.

Zima sve bliže, a 2.000 migranata u USK na vjetrometini

BIHAĆ - Oko 2.000 migranata na području Unsko-sanskog kantona boravi na otvorenom i bez adekvatnog smještaja i radi se o problemu koji treba da rješava Vijeće ministara BiH, izjavio je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Među migrantima u Tuzli se pojavila šuga

Migranti i dalje borave u katastrofalnim uslovima u Tuzli, a posebno je zabrinjavajuće da se među određenim brojem njih pojavio scabies, odnosno šuga.

Objavio snimak obezglavljenog migranta, tvrdi da je pronađen u BiH

Poznati njemački humanitarac Dirk Planert objavio je na svom Facebook profilu veoma uznemirujući video koji su navodno snimili migranti.

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

PODGORICA - Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije te zemlje.

Najčitanije