Izbori

Drugog dana evropskih izbora glasaju Irci i Česi

BRISEL - Građani Irske i Češke biraju danas svoje predstavnike za Evropski parlament.

Potvrđen izbor gradonačelnika opština na sjeveru KiM

PRIŠTINA - Kandidati Srpske liste pobijedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, pokazuju konačni rezultati koje je danas saopštila kosovska Centralna izborna komisija (CIK).

Kako evropski izbori utiču na Zapadni Balkan?

BEOGRAD - Nakon predstojećih izbora za Evropski parlament, koji počinju sutra, biće jasnije gdje će se na listi prioriteta Brisela naći proširenje EU, prije svega na Zapadni Balkan, a učesnici konferencije "Evropa pred izborom" ističu da Srbija, bez obzira na buduću strategiju EU, treba da nastavi reforme.

Vanredni parlamentarni izbori u Ukrajini 21. jula

KIJEV - Vanredni parlamentarni izbori u Ukrajini biće održani 21. jula, zvanično je danas potvrđeno u Kijevu.

Vučić o saopštenju Kvinte: Ništa gluplje nisam pročitao

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je iznenađen saopštenjem Kvinte poslije izbora za gradonačelnike opština na sjeveru KiM.

Gdje Hrvati u BiH mogu glasati za članove Evropskog parlamenta

SARAJEVO – Izbori za članove Evropskog parlamenta iz Hrvatske održaće se u nedjelju 26. maja, a Hrvato koji žive u BiH moći će glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH.

Srpska lista pobijedila u sve četiri opštine na sjeveru KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobijedili su u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. potvrđeno je Tanjgu u toj političkoj organizaciji.

KiM: Zatvorena birališta na izborima za 4 gradonačelnika

KOSOVSKA MITROVICA -- Biračka mjesta na izborima za gradonačelnike u četiri srpske opštine na sjeveru Kosova zatvorena su večeras u 19 sati.

Vanredni izbori u Austriji početkom septembra

​BEČ - Predsjednik Austrije Aleksandar van der Belen založilo se danas da vanredni parlamentarni izbori budu održani početkom septembra.

Izbori na Kosovu: Biračka mjesta otvorena na vrijeme

​KOSOVSKA MITROVICA - Biračka mjesta na vanrednim izborima za gradonačelnike Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića otvorena su jutros na vrijeme u 7.00 časova, ali uz manje tehičke probleme, rečeno je Srni u Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ Kosova.

Najčitanije