Kina

Kina planira da izgradi prvi aerodrom na svijetu za leteća vozila

Projekat izgradnje prvog aerodroma na svijetu za autonomna leteća vozila je osmislio proizvođač letećih automobila Ehang, koji planira izgradnju terminala koji se fokusira na turizam u Hezhou, gradu od dva miliona stanovnika na jugu Kine.

U Kini zaraženo 20 ljudi koji su došli iz inostranstva

PEKING - Najmanje 20 novih slučajeva zaraženosti virusom korona zabilježeno je u posljednja 24 časa u kinesku pokrajinu Šensi, a riječ je ljudima koji su došli iz inostranstva, javio je "Narodni dnevni list".

Još dva aviona Er Srbije lete po opremu u Kinu

BEOGRAD - Avion Er Srbije A320 poletio je večeras iz Beograda za Kinu po medicinsku opremu, rečeno je Tanjugu u nacionalnoj aviokompaniji.

Učenici starijih razreda u Kini ponovo u klupama

PEKING - Učenici starijih razreda u najvećim kineskim gradovima vraćaju se u klupe nakon pandemije virusa korona.

Nove mjere u Kini zbog straha od drugog talasa

LONDON - Iako je situacija u zemlji stabilna, kineske vlasti strahuju od drugog talasa epidemije i zbog toga je Peking odlučio da uvede nove mjere u cilju prevencije zaraze koje će "promovisati civilizovano ponašanje", piše Gardijan.

Kina pooštrila kontrolu medicinske opreme koja se izvozi

Kineski regulatori preduzeli su nove mjere kako bi se pojačala kontrola kvaliteta medicinskog materijala koje se izvozi, i kako bi se dodatno regulisale izvozne procedure zbog bolje globalne borbe sa virusom korona.

Peking zabranio "necivilizovano" ponašanje

PEKING - Peking je zabranio "necivilizovano" ponašanje kao što je nepokrivanje usta i nosa prilikom kašlja ili kijanja, saoštila je danas gradska uprava, što je dio novih propisa radi poboljšanja opšte higijene u vrijeme epidemije virusa korona.

Dobre vijesti iz Kine: U bolnicama u Vuhanu više nema zaraženih virusom korona

PEKING - U bolnicama u kineskom gradu Vuhanu, iz kojeg je krenula pandemija virusa korona, više nema oboljelih u bolnicama, izjavio je danas portparol Nacionalne zdravstvene komisjie Mi Feng.

Kako sada izgleda život u Vuhanu?

Dvije sedmice nakon prvog popuštanja mjera izolacije u Vuhanu, izvorištu pandemije korona virusa, život je još daleko od normalnog. Barikade postavljene oko stambenih zgrada i čak cijelih ulica nisu još uklonjene.

Šta nam je Kina prećutala i za šta smo sami krivi

Iz Evrope i Amerike čuje sve više glasova koji traže da Peking "plati za izvoz" smrtonosnog virusa. Misuri je prva američka država koja je tužila Kinu zbog korone. Državni tužilac Erik Šmit smatra da je Kina prećutala istinu o COVID-19 i "ućutkala uzbunjivače i malo toga je učinila kako bi spriječila širenje bolesti".

Najčitanije