Obrazovanje

"Veće plate za nastavnike i visokoobrazovane u prosvjeti i kulturi"

​BANJALUKA - U Republici Srpskoj će od 1. januara biti povećane plate nastavnicima i zaposlenim u oblasti prosvjete i kulture sa visokom stručnom spremom, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Rajčević: Visoko obrazovanje uskladiti sa potrebama tržišta rada

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je jedan od strateških prioriteta novog ministarstva usklađivanje sektora visokog obrazovanja sa potrebama tržišta rada u Srpskoj, te razvoj inovacija i istraživanje i kreiranje okvira za razvoj digitalne ekonomije.

Studenti žele novi rok ili da ne polažu razliku predmeta

BANJALUKA - Stari studenti, kojima je rok za okončanje studija po starom programu istekao 30. septembra, neće izgubiti studentski status ako nisu podnijeli zahtjev za prelazak na Bolonju, nego će naknadno biti pronađeno rješenje za njih, potvrđeno je na Univerzitetu u Banjaluci, a da li će biti opet produžen rok ili će definitivno morati da se prebace na bolonjski sistem, još se ne zna.

Objavljena mapa najboljih evropskih univerziteta, gdje je BiH?

Britanski list specijalizovan za visoko obrazovanje "Times Higher Education" svake godine objavljuje rang-listu svjetskih univerziteta, na kojoj je više od 1.250 najboljih univerziteta na svijetu.

Upis 246 polaznika za obrazovanje odraslih

BANJALUKA - Radnički univerzitet raspisao je konkurs za upis za upis 246 u program srednjeg stručnog obrazovanja odraslih, prekvalifikacije, dokvalifikacije i osnovnog obrazovanja odraslih.

Socijalisti ostaju bez fotelje u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje?

Socijalistička partija mogla bi ostati bez jedne fotelje nakon što je ostala sa dva odbornika u Skupštini grada Banjaluka, saznaju "Nezavisne", a najizvjesnije je da izgube poziciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

U Brčkom će uskoro biti moguće obrazovanje odraslih

BRČKO - Uskoro će i u Distriktu biti omogućeno obrazovanje odraslih. Zakon je u skupštinskoj proceduri, a njegova primjena očekuje se od nove godine.

Obrazovnom sistemu neophodne promjene: Završe školu, a ne znaju da rade

SARAJEVO - Sistem obrazovanja, kao i izbor profesionalne orijentacije u BiH, mora pod hitno da se mijenja kako bi tržište imalo radnu snagu koja odgovara njegovim potrebama, smatraju oni koji se svakodnevno bave ovom tematikom.

Znanje najjače oružje mladih

BANJALUKA - Najboljim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija uručene su plakete na osmom forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić" u Banjaluci.

Glamočke škole i dalje bez srpskog jezika

GLAMOČ - Ništa nije urađeno prema inicijativi o vraćanju srrskog jezika u nastavu koju su roditelji čija djeca pohađaju škole u Glamoču pokrenuli u martu, rekao je Srni Slobodan Radumilo, jedan od roditelja koji su pokrenuli ovo pitanje.

Najčitanije