Oluja

Irinej o Oluji: Izostala osuda rimokatoličke crkve

KRUŠEDOL – Patrijarh srpski Irinej podsjetio je večeras da je "Oluja" bila zločin koji je planirala hrvatska država i osudio ćutanje rimokatoličke crkve, koje je, kaže, osnažilo mnoge koji su činili zlo i "ostali neosuđeni od te božanske organizacije".

Počelo obilježavanje godišnjice "Oluje" kod Manastira Krušedol

BEOGRAD - Ispred Manastira Krušedol počela je centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" izvršenoj prije 24 godine na Republiku Srpsku Krajinu.

Jeremić: Ne smemo dozvoliti neki novi Jasenovac

BEOGRAD - Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas, povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja", da je Srbiji potrebna daleko promišljenija i odgovornija državna politika kako se u budućnosti našem narodu ne bi dogodio "neki novi Jasenovac - na Cetinju ili u okolini Prištine".

Milošević na komemoraciji u Donjem Lapcu: Nema mjesta za srpske žrtve

DONJI LAPAC - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Boris Milošević rekao je danas na komemoraciji žrtvama hrvatske akcije "Oluja" u Donjem Lapcu da u državnom i službenom narativu Hrvatske nema mjesta za srpske žrtve stradale u toj akciji.

Hrvatski pjesnik: Oprostite, meni se danas ne slavi

BEOGRAD - Danas se u Srbiji i Republici Srpskoj obilježava sjećanje na žrtve akcije Oluja, dok se u Hrvatskoj on proslavlja kao "Dan pobjede i domovinske zahvalnosti".

Kojić: Hrvatska slaveći "Oluju" proslavlja i agresiju na BiH

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas Srni da Hrvatska slaveći akciju "Oluja" proslavlja i agresiju na BiH, o čemu njeni visoki državni zvaničnici javno i govore.

Budimir: Hrvatskoj se progon Srba vratio kao bumerang

BEOGRAD - Sekretar Udruženja Srba izbjeglih iz Hrvatske Milojko Budimir izjavio je Srni da se Hrvatskoj kao bumerang vratilo to što su protjerali Srbe, jer su prostori na kojima su nekad živjeli sada pusti.

Plenković: 'Olujom' omogućeno i oslobađanje BiH

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković tvrdi da je vojno-policijskom akcijom "Oluja" omogućen "prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela BiH".

Stradalima u Oluji služen parastos u Crkvi Svetog Marka

BEOGRAD - Srbima stradalim tokom akcije Oluja je služen parastos u Crkvi Svetog Marka u nedjelju.

"Nekažnjavanjem zločina u 'Oluji' opravdani i zločini Al Kaide i ID'"

BEOGRAD - Dok se Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj ne budu našli u ćeliji Haškog tribunala i ne odgovaraju za najteže ratne zločine i etničko čišćenje, međunarodno pravo ne postoji, ocijenio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma povodom 24. godišnjice Oluje.

Najčitanije