Putin

Putin: Moskva čini mnogo za stabilnost Balkana

EOGRAD - Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna i zalaže se za uzajamno prihvatljivo rješenje Beograda i Prištine, izjavio je danas ruski predsjednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva novim ambasadorima, među kojima je bio ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Putin pomilovao Izraelku zatvorenu zbog posjedovanja droge

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin pomilovao je danas Izraelku Naamu Isahar koja je bila zatvorena u Rusiji zbog optužbi za posjedovanje droge, saopštio je danas Kremlj.

Sastanak Putina i Netanjahua 30. januara u Moskvi

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastaće se sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom u četvrtak, 30. januara, u Moskvi, saopšteno je iz Kremlja.

Putin nije pozvan na komemoraciju u Aušvicu

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas da ruski predsjednik Vladimir Putin nije dobio pozivnicu da prisustvuje komemoracijama u Poljskoj radi obilježavanja 75 godina od oslobađanja koncentracionog logora Aušvic.

Putinov prijedlog za formiranje novog svjetskog poretka

Prijedlog Vladimira Putina da se sastanu lideri pet zemalja stalnih članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija pozdravljen je s obje strane okeana. Eksperti ocjenjuju da će taj samit pomoći formiranju novog svjetskog poretka, resetovanju odnosa i globalnoj bezbjednosti.

Putin postavio bivše ministre za svoje savjetnike

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin postavio je bivšeg ministra za ekonomski razvoj Maksima Oreškina za svog savjetnika.

Putin: Ruskom predsjedniku ne treba mentor

​Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija mora da ostane jaka predsjednička republika, a da bi uvođenje mentorstva u upravljanje državom bilo pogubno za Rusiju, jer bi to značilo uvođenje dvovlašća.

Putin: Prelazak Rusije na parlamentarnu republiku nije preporučljiv

MOSKVA - Bilo kakvi eksperimenti vezani za sistem vlasti u Rusiji i prelazak sa predsjedničke na parlamentarnu republiku nisu preporučljivi, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Koje ustavne amandmane predlaže Putin

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin podnio je Državnoj dumi zakon o amandmanima na Ustav, a jedna od promjena je da se predsjedniku ograničava mogućnost na dva mandata ukupno, a ne kao dosad na dva uzastopna mandata.

Putin predao Dumi na razmatranje nacrt zakona o izmjenama Ustava

MOKSVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin predstavio je nacrt zakona o izmjenama Ustava Rusije Državnoj dumi.

Najčitanije