Ratko Mladić

Mladićev advokat: Hag uništio dokaze kako bi Srbe osudili za "Markale"

BEOGRAD - U Haškom tribunalu planski su oštećeni materijali koji idu u prilog srpskim optuženicima, a jedan od primjera je uništavanje dokaza, kako bi Srbe osudili za eksloziju na sarajevskoj pijaci "Markale", tvrdi advokat Branko Lukić, branilac generala Ratka Mladića.

Mladić ponovo u sudnici 18. februara

HAG - Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne tribunale zakazalo je novu statusnu konferenciju u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića za 18. februar ove godine.

Statusna konferencija Ratku Mladiću 18. februara

HAG - Sudija Apelacionog vijeća Međunarodnog mehanizma za krivične tribunale Priska Matimba Nijambe odlučila je danas da 18. februara bude održana statusna konferecija povodom žalbi bivšeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića i Kancelarije tužilaštva, saopšteno je iz Mehanizma.

Naredne sedmice zahtjev za privremeno puštanje Mladića na slobodu

BEOGRAD - Odbrana nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića uputiće, najvjerovatnije, naredne sedmice Mehanizmu u Hagu zahtjev da general bude privremeno pušten na slobodu da bi obišao grobove najmilijih u Kalinoviku i u Beogradu, rekao je Srni Mladićev sin Darko.

"Novosti": Mladić dolazi da obiđe grobove najbližih

BEOGRAD - General Ratko Mladić zatražiće od Mehanizma u Hagu da ga pusti na četiri dana da bi obišao grob majke i nedavno preminulog bratanca u Kalinoviku, kao i ćerke u Beogradu, pišu beogradske "Večernje novosti".

Meron: Bez većeg odstupanja od rokova za presude Karadžiću i Mladiću

BEOGRAD - Predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu Teodor Meron izjavio je da očekuje da će žalbena presuda nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biti donesena u prvom kvartalu iduće godine, a generalu Ratku Mladiću tokom 2019. ili 2020. godine.

Hag odlučio: Nadziraće se Mladićevi pozivi

Sekretar međunarodnog suda u Hagu naredio je da telefonski razgovori genererala Ratka Mladića budu nadzirani u sljedećih mjesec dana.

Mehanizam: Mladić nije imao pravo da priča za medije bez dozvole suda

BEOGRAD - Mehanizam za krivične sudove smatra da general Ratko Mladić bez sudske dozvole nije imao pravo da se telefonom uključi u jutarnji program jedne televizije.

Mladić: Prevazići svađe i sačuvati Srpsku

BEOGRAD - Prvi komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić želi da se čuva Republika Srpska, prevaziđu svađe i da dođe do pomirenja između glavnih srpskih političkih faktora, rekao je njegov sin Darko Mladić.

Mladić se ponovo žalio na zdravstveno stanje

BEOGRAD - Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas se pred međunarodnim sudom u Hagu ponovo požalio na loše zdravstveno stanje, navodeći da mnogo vremena provodi u krevetu, u bolovima.

Najčitanije