Ratko Mladić

Darko Mladić: Apsurdno odbijanje puštanja na liječenje Ratka Mladića

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića smatra da je skandalozno to što je za samo dva mjeseca produžen rok odbrani za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu hašku presudu, kao i da je apsurdna odluka Haškog mehanizma da sakrije pod velom tajne odbijanje zahtjeva da se Mladić pusti na privremenu slobodu u Srbiju radi liječenja, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Mladiću odbijeno liječenje u Beogradu

BEOGRAD – Sudsko vijeće Mehanizma u Hagu odobrilo je zahtjev odbrane generala Ratka Mladića da im za dva mjeseca produže rok za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu presudu.

Odbijen Mladićev zahtjev za kažnjavanje haškog medicinskog osoblja

DEN HAAG/ SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtjev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića da se protiv medicinskog osoblja u haškoj pritvorskoj jedinici pokrene postupak za nepoštivanje suda.

Odbrana Mladića traži još tri mjeseca za žalbu

HAG - Odbrana Ratka Mladića zatražila je od Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu, nasljednika Haškog tribunala, da mu odobri produženje roka za ulaganje žalbe na prvostepenu presudu za tri mjeseca, tačnije do 3. septembra.

Mladić nije pušten na liječenje, odluka tajna

BEOGRAD - Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu odbio je da pusti generala Ratka Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji, a sadržaj odluke označen je kao tajna, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala je sve lošije

BEOGRAD - Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je sve lošije, a haški ljekari nisu dali objašnjenje zbog čega mu u posljednjih nekoliko nedjelja jako otiču noge, izjavio je Srni generalov sin Darko Mladić.

Lukić: Mladićev predmet zasnovan na "bajci" tužioca Mekloskog

BEOGRAD - Advokat Branko Lukić iz Tima odbrane nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića izjavio je da je cijeli predmet zasnovan na "bajci" tužioca Pitera Mekloskog, koji je izmislio sastanak Mladića i saradnika u noći između 12 i 13. jula 1995. godine.

Odbrana Ratka Mladića uložila žalbu, traže novo suđenje

HAG - Odbrana generala Ratka Mladića podnijela je danas žalbu na presudu bivšem ratnom komandantu Vojske Republike Srpske što je u skladu sa rokom koji odbrana imala na raspolaganju sa obzirom da je presuda izrečena 22. novembra.

Na bilbordu rođendanska čestitka Ratku Mladiću

BROD - U opštini Brod danas je osvanuo bilbord sa fotografijom nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića i čestitkom povodom njegovog rođendana.

Hag odbio Mladićev zahtjev za produženje roka za žalbu

HAG - Žalbeno vijeće sudskog Mehanizma u Hagu odbilo je danas zahtjev Mladićeve odbrane da joj se rok za žalbu na prvostepenu presudu produži za još 90 dana, jer smatra da nije potkrepio zahtjev novim agrumentima koji su bili usvojeni u decembru.

Najčitanije