Ratni zločin

Još jedan komandant OVK pozvan u Hag?

PRIŠTNA - Tužilaštvo Specijalnog suda za ratne zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvalo je još jednog komandanta te paravojne formacije iz regiona Drenice na saslušanje u Hag, otkriva danas prištinska "GazetaExpres onlajn" ne navodeći njegovo ime.

Zdravku Lubardi šest godina zatvora za zločin u Rogatici

SARAJEVO - Sud BiH osudio je Zdravka Lubardu na šest godina zatvora zbog učešća u progonu bošnjačkih civila sa područja Rogatice 1992. i 1993. godine.

Mrđama i Kokotu 22 godine za zločin u Sanskom Mostu

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je nakon obnovljenog suđenja osudilo Gorana i Milorada Mrđu te Mileta Kokota na ukupno 22 godine zatvora za zločine protiv civila na području Sanskog Mosta.

Ukinuta osuđujuća presuda za silovanje srpske maloljetnice

SARAJEVO - Presuda za silovanje maloljetne Srpkinje 1993. godine, prema kojoj su osuđena trojica pripadnika bivše Armije RBiH, ukinuta je i vraćena na početak, javlja sarajevski portal "Klix.ba".

Izvještaj protiv šest pripadnika Armije RBiH zbog ratnih zločina

TREBINJE - Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv osoba inicijala Z. B., J. O., H. O., E. K., M. P. i J. H. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva" i "Ratni zločin protiv čovječnosti".

Dvojica od petorice Srba u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina

BEOGRAD - Dvojica od petorice Srba, uhapšenih u Vukovaru pod sumnjom da su počinili ratni zločin, zadržana su u pritvoru, saznaje Srna.

Advokat potvrdio: Ovo je komandant OVK koji će se u januaru naći pred sudom

PRIŠTINA - Advokat Arianit Koci potvrdio je da je njegov klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

U januaru optužnica protiv komandanta OVK?

PRIŠTINA - Jedan od bivših komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i nekadašnji poslanik u parlamentu Kosova pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK o načinu predaje, a podizanje optužnice očekuje se u januaru, javili su prištinski mediji.

Todoviću 10 godina zatvora za silovanje Bošnjakinje

SARAJEVO - Sud BiH osudio je bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske Milana Todovića na 10 godina zatvora zbog silovanja i držanja u seksualnom ropstvu Bošnjakinje na području Foče.

Potvrđena optužnica za ratne zločine u Vlasenici

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Simu Stupara, Zorana Stupara, Zorana Tešića i Gorana Tešića tereti da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Najčitanije