Ratni zločin

Advokat potvrdio: Ovo je komandant OVK koji će se u januaru naći pred sudom

PRIŠTINA - Advokat Arianit Koci potvrdio je da je njegov klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

U januaru optužnica protiv komandanta OVK?

PRIŠTINA - Jedan od bivših komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i nekadašnji poslanik u parlamentu Kosova pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK o načinu predaje, a podizanje optužnice očekuje se u januaru, javili su prištinski mediji.

Todoviću 10 godina zatvora za silovanje Bošnjakinje

SARAJEVO - Sud BiH osudio je bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske Milana Todovića na 10 godina zatvora zbog silovanja i držanja u seksualnom ropstvu Bošnjakinje na području Foče.

Potvrđena optužnica za ratne zločine u Vlasenici

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Simu Stupara, Zorana Stupara, Zorana Tešića i Gorana Tešića tereti da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Predložen pritvor za osam uhapšenih za zločin kod Viteza

SARJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za svih osam Bošnjaka osumnjičenih za ratni zločin nad zarobljenicima i civilima u decembru 1993. godine u mjestu Križančevo Selo kod Viteza.

Objavljena imena uhapšenih u akciji SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Viteza, Zenice i Sarajeva uhapsili osam lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo ''Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika" i "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

SIPA uhapsila osam lica osumnjičenih za ratne zločine

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Viteza, Zenice i Sarajeva uhapsili osam lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo ''Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika" i "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Državljanin Srbije prijavljen za ratne zločine u Vukovaru

ZAGREB - Hrvatska policija prijavila je državljanina Srbije (50) kojeg sumnjiči za ratni zločin protiv jednog zarobljenog hrvatskog vojnika u Vukovaru.

Za ratne zločine optuženo 818 lica

SARAJEVO - Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić upoznala je glavnog tužioca Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serža Bramerca o rezultatima rada Tužilaštva BiH, prema čijoj je evidenciji u 409 predmeta do sada optuženo 818 lica za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Optužnica protiv Dudakovića u Sudu, rok za potvrđivanje 15 dana

SARAJEVO - Sud BiH primio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv bivšeg generala Atifa Dudakovića i 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, koja ih tereti za zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Krajine 1995. godine, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Najčitanije