Sirija

Damask: Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorista

DAMASK - Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorističkih grupa koje podržava u okolini grada Sarakiba u provinciji Idlib, saopštila je danas sirijska vojska.

Turski zvaničnik: Ratovali smo sa Rusijom 16 puta i opet ćemo

ANKARA - Savjetnik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana i član Savjeta za bezbjednost i spoljnu politiku Mesut Haki Ćasin poručio je, u jeku sukoba u Idlibu, da je Turska spremna da ide u rat sa Rusijom.

Razgovarali načelnici vojske Rusije i SAD o Siriji

MOSKVA - Načelnici generalštaba ruske i američke vojske Valerij Gerasimov i Mark Mili razgovarali su danas telefonom o situaciji u Siriji.

NATO pozvao Rusiju i Siriju da obustave ofanzivu

BRISEL - Generalni sekertar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Rusiju i Siriju da obustave ofanzivu u sirijskoj provinciji Idlib i rekao, poslije sastanka na ambasadorskom nivou, da je Alijansa solidarna sa Turskom.

Putin i Erdoan: Potrebne nove mjere u Siriji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan dogovorili su se tokom telefonskog razgovora da je potrebno uvesti nove mjere kako bi se smanjile tenzije i normalizovala situacija na sjeverozapadu Sirije, saopštio je Kremlj.

Ruski ratni brodovi krenuli prema sirijskoj obali

MOSKVA - Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama "kalibar" prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je "Interfaks" pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.

Turska na smrt vojnika odgovorila kopnenim i vazdušnim udarima na Idlib

IDLIB - Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska aviona u Idlibu.

Rusija: Turske trupe nije trebalo da budu u zoni napada

MOSKVA - Turska vojska, koja se juče našla na udaru snaga sirijske vlade u zoni deeskalacije Idlib, nije trebalo da bude tamo, prema ruskom Ministarstvu odbrane, prenosi ruska agencija RIA.

U Siriji poginula najmanje 33 turska vojnika

ANKARA - Najmanje 33 turska vojnika ubijena su u vazdušnom napadu koje su izvele sirijske snage na sjeverozapadu Sirije, izjavio je visoki turski službenik.

Dva turska vojnika poginula u Siriji

ANKARA - Najmanje dvojica turskih vojnika poginula su, a još dvojica su ranjena u vazdušnom napadu u sirijskoj pokrajini Idlib, saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Najčitanije