Srđan Rajčević

Krajnji rok za stare studente akademska 2019/2020 godina

BANJALUKA – Za studente koji studiraju po starom programu, odnosno po Zakonu o univerzitetu, najvjerovatnije će doći do produženja roka za okončanje studijskih ciklusa do akademske 2019/2020 godine, poručeno je danas nakon sastanka Srđana Rajčevića, ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS i predstavnika starih studenata.

Rajčević: Opredjeljenje Vlade bolji materijalni položaj zaposlenih

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske opredijeljena je za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja, rekao je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević: Razmatra se inicijativa o provjeri vjerodostojnosti diploma

BANJALUKA, - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da resorno ministarstvo razmatra pokretanje inicijative u okviru koje bi bila provjerena vjerodostojnost diploma zaposlenih u institucijama.

Rajčević: Kreirati viziju koja će služiti ekonomskom razvoju

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević ističe da je u oblasti visokog obrazovanja primarno izvršiti detaljnu analizu i u skladu sa mogućnostima i najboljom uporednom praksom kreirati viziju koja će služiti ekonomskom razvoju i očuvanju identiteta srpskog naroda.

Rajčević: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Rajčević: Identifikovati potrebne studijske programe

BANJALUKA - Sve projekcije ukazuju da ćemo imati manji broj studenata na upisu jer intenzivna demografska recesija, koja je prisutna nekoliko zadnjih godina, inicira smanjen broj učenika u osnovnim i srednjim školama, pa tako i na univerzitetu, rekao je danas Draško Marinković, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Rajčević: Kreirati dugoročnu viziju visokog obrazovanja

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da će u narednih godinu dana Ministarstvo kreirati viziju visokog obrazovanja koja će biti relevantna i za narednih 20 godina.

Rajčević: Vlada Srpske opredijeljena za pružanje podrške

ISTOČNO SARAJEVO - Univerzitet u Istočnom Sarajevu je žila kucavica za narod u istočnom dijelu Srpske i ima izuzetan značaj za Vladu Srpske, koja će nastaviti da mu pruža podršku u daljem radu.

Rajčević preuzeo dužnost ministra

BANJALUKA - Novoizabrani ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Alena Šeranića.

Završetak radova na paviljonu jedan do kraja godine

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević sastao se danas sa direktorom Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci Dragoslavom Topićem, koji je rekao da bi sanacija paviljona jedan trebalo da bude završena do kraja godine, nakon čega bi ustanova trebalo da dobije upotrebnu dozvolu.

Najčitanije