Sud BiH

Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića

SARAJEVO - Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.

Višković: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina - Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH.

Dodik: Predloženi zakon o Ustavnom sudu BiH - dobra osnova

DOBOJ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH o udaljavanju stranih sudija, koji su partije vladajuće koalicije iz Republike Srpske zajedno sa HDZ-om predale u proceduru, dobra osnova za rješavanje problema.

Čavara: Bošnjaci odluke Ustavnog suda uzimaju kao sa švedskog stola

Jasno se pokazala situacija da bi probosanske snage, a to su u suštini prograđanske snage, odnosno proislamske i probošnjačke, odluke Ustavnog suda BiH uzimale kao sa švedskog stola, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Talić: Ustavni sud BiH izašao iz okvira svoje nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić smatra da je Ustavni sud BiH potpuno izašao iz okvira svoje nadležnosti odlukom da se od građana Banjaluke i Republike Srpske, na štetu javnog interesa, oduzme gradsko zemljište na kojem je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, u korist privatnog preduzeća "Autoprevoz".

Radojičić: Ustavni sud BiH nastavlja udare

BANJALUKA - Ustavni sud BiH nastavlja udare, nakon udara na poljoprivredno zemljište Republike Srpske na udaru je javni interes grada Banjaluka.

Karan: Odluke donose tri stranca pod palicom međunarodne zajednice i Bošnjaka

BEOGRAD - Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da nije primjereno niti normalno da u Ustavnom sudu BiH odluke donose tri stranca koja su pod direktnom palicom međunarodne zajednice i bošnjačke političke elite.

Šta piše u prijedlogu zakona o imenovanju sudija Ustavnog suda BiH?

BANJALUKA - U prijedlogu zakona kojim bi strane sudije trebalo da budu izbačene iz Ustavnog suda BiH, a koji je pravni tim SNSD-a uputio na usaglašavanje, predviđeno je da Predsjedništvo BiH imenuje, a Dom naroda da potvrđuje izbor troje domaćih sudija, piše "Glas Srpske".

Ustavni sud BiH tri puta potvrdio da zemljište pripada Srpskoj

BANJALUKA - Ustavni sud BiH tri puta je svojim odlukama potvrdio da je poljoprivredno zemljište, kao dobro od opšteg interesa, vlasništvo Republike Srpske, piše "Glas Srpske".

Dodik danas otvara pitanje Komšićeve odgovornosti

SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član, Milorad Dodik, otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsjedavajućeg Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava.

Najčitanije