Sud BiH

Cvijanović: Odluke Ustavnog suda u kontinuitetu štetne po interese Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su odluke Ustavnog suda BiH u kontinuitetu štetne po interese Republike Srpske jer se kose sa temeljnim ustavnim principima na kojima počiva dejtonska BiH.

Kovačević: Ustavni sud BiH - političko sredstvo agresije na sam Ustav

BANJALUKA - Ustavni sud BiH, ovakav kakav je sada, postao je ključno političko sredstvo agresije na sam Ustav BiH i to je za SNSD potpuno nedopustivo, naglasio je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

"Nepoštivanje odluka Ustavnog suda direktno kršenje Dejtonskog sporazuma"

​SARAJEVO - Nepoštivanje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od strane političkih predstavnika iz RS je krivično djelo i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveo je u saopštenju Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

"RS neće odlučivati u bh. institucijama dok su stranci u Ustavnom sudu"

BANJALUKA – Željka Cvijanović, predsjednik RS, rekla je da je na sastanku jednoglasno donesena odluka da predstavnici iz RS koji djeluju u institucijama BiH obustave učestvovanje u donošenju odluka sve dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu BiH u kojem nece biti stranaca.

Ustavni sud BiH mijenja dejtonske nadležnosti

BANJALUKA, SARAJEVO - Nakon najnovije odluke Ustavnog suda BiH o osporavanju Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS ponovo su se otvorile rasprave između dva entiteta o tome kakva je uloga tog suda i dokle sežu njegove nadležnosti.

Dodik o odluci Ustavnog suda o zemljištu: Flagrantni "državni udar"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da je najnovija odluka Ustavnog suda BiH flagrantni "državni udar", jer predstavlja atak na teritorijalnu organizaciju prema kojoj Republici Srpskoj pripada 49 odsto, a Federaciji BiH 51 odsto teritorije.

Potvrđena optužnica za primanje dara

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Obrada Radovanovića, Zahida Delića, Virsana Zolotića i Matu Delića tereti da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Suda BiH.

Mektić se prekrstio nakon izlaska iz Suda

SARAJEVO - Nakon ročišta održanog na Sudu Bosne i Hercegovine o prijedlogu Tužilaštva za određivanje zabrane mjera optuženom Draganu Mektiću i ostalima, novinarima se obratio bivši ministar bezbjednosti, koji se tereti za zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Tužilaštvo predložilo zabranu sastajanja Mektića sa svjedocima

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH danas je na ročištu u Sudu BiH predložilo mjere zabrane za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, optuženog za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Potvrđena optužnica protiv Mektića

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 17. januara optužnicu protiv bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića koja ga tereti za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja.

Najčitanije