Trgovinski rat

"Trgovinski rat" gura i BiH u čelični zagrljaj sankcija

SARAJEVO - Ukoliko "trgovinski rat" u vezi s čelikom i aluminijumom između SAD i ostatka svijeta potraje, posljedice bi mogla da osjeti i domaća privreda.

CNN: Trgovinski ratovi strašni, zašto Wall Street ne paniči?

Prošle sedmice bilo je burno na frontu trgovinskog rata između SAD-a i ostatka svijeta, no to se ne bi dalo naslutiti iz smirene reakcije Wall Streeta, piše CNN.

Moskovisi: Nisam optimista, moguć trgovinski rat

PARIZ - Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi izjavio je danas da nije optimista da će na sastanku lidera G7 naredne sedmice u Kanadi biti rješen spor koje su stvorile SAD svojom odlukom da uvedu carine na uvoz čelika i aluminijuma.

Kako će EU odgovoriti Trampu: Uvode se carine na džins, viski, cigarete, žitarice

BRISEL - Iznenadna odluka američkih vlasti da od danas uvedu carine od 25 odsto na uvoz čelika i od 10 odsto na uvoz aluminija iz EU-a, Kanade i Meksika izazvala je revolt pogođenih zemalja koje su odmah najavile oštre protivmjere. Meksiko je uzvratio uvođenjem carina na uvoz poljoprivrednih i industrijskih proizvoda iz SAD-a, a carine na brojne američke proizvode, od čelika do viskija, jogurta i kave, najavila je i Kanada.

Trgovinski rat SAD i Kine stavljen "na čekanje"

VAŠINGTON - Američki trgovinski rat sa Kinom je stavljen "na čekanje" nakon što su se Peking i Vašington saglasili da će odbaciti prijetnje uvođenja carina, te da će raditi na širem trgovinskom sporazumu, izjavio je danas američki ministar finansija Stiven Mnačin.

"Još se može izbjeći trgovinski rat Kine i SAD-a"

VAŠINGTON - Još ima vremena za SAD i Kinu da kroz multilateralne pregovore izbjegnu trgovinski rat, izjavio je glavni ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Mauris Obstfeld.

Raskol u EU - ko se svađa zbog čelika

Njemačka je spremna da ponudi ustupke Sjedinjenim Državama da bi spriječila predsjednika Donalda Trampa da uvede tarife na evropski čelik i aluminijum.

Trgovinski rat na pomolu: Rusija i Kina pripremaju odgovor na američke carine

MOSKVA - Rusija će vjerovatno pripremiti popis ograničenja na uvoz određenih proizvoda iz Sjedinjenih Država kao odgovor na američke carine na uvoz čelika i aluminija, a na sličan se potez sprema i Kina, izvijestili su u petak iz tamošnjih ministarstava trgovine.

Kina: Ukoliko SAD počnu trgovinski rat borićemo se svim sredstvima

VAŠINGTON - Kina je duboko razočarana odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa da pokrene trgovinske mjere protiv Kine, saopštila je danas kineska ambasada u Vašingtonu.

SAD: Ne želimo trgovinski rat, ali ga se ni ne plašimo

BUENOS AJRES - SAD ne žele trgovinski rat zbog novih tarifa, ali ga se i ne plaše, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Najčitanije