Trgovinski rat

Kako će EU odgovoriti Trampu: Uvode se carine na džins, viski, cigarete, žitarice

BRISEL - Iznenadna odluka američkih vlasti da od danas uvedu carine od 25 odsto na uvoz čelika i od 10 odsto na uvoz aluminija iz EU-a, Kanade i Meksika izazvala je revolt pogođenih zemalja koje su odmah najavile oštre protivmjere. Meksiko je uzvratio uvođenjem carina na uvoz poljoprivrednih i industrijskih proizvoda iz SAD-a, a carine na brojne američke proizvode, od čelika do viskija, jogurta i kave, najavila je i Kanada.

Trgovinski rat SAD i Kine stavljen "na čekanje"

VAŠINGTON - Američki trgovinski rat sa Kinom je stavljen "na čekanje" nakon što su se Peking i Vašington saglasili da će odbaciti prijetnje uvođenja carina, te da će raditi na širem trgovinskom sporazumu, izjavio je danas američki ministar finansija Stiven Mnačin.

"Još se može izbjeći trgovinski rat Kine i SAD-a"

VAŠINGTON - Još ima vremena za SAD i Kinu da kroz multilateralne pregovore izbjegnu trgovinski rat, izjavio je glavni ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Mauris Obstfeld.

Raskol u EU - ko se svađa zbog čelika

Njemačka je spremna da ponudi ustupke Sjedinjenim Državama da bi spriječila predsjednika Donalda Trampa da uvede tarife na evropski čelik i aluminijum.

Trgovinski rat na pomolu: Rusija i Kina pripremaju odgovor na američke carine

MOSKVA - Rusija će vjerovatno pripremiti popis ograničenja na uvoz određenih proizvoda iz Sjedinjenih Država kao odgovor na američke carine na uvoz čelika i aluminija, a na sličan se potez sprema i Kina, izvijestili su u petak iz tamošnjih ministarstava trgovine.

Kina: Ukoliko SAD počnu trgovinski rat borićemo se svim sredstvima

VAŠINGTON - Kina je duboko razočarana odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa da pokrene trgovinske mjere protiv Kine, saopštila je danas kineska ambasada u Vašingtonu.

SAD: Ne želimo trgovinski rat, ali ga se ni ne plašimo

BUENOS AJRES - SAD ne žele trgovinski rat zbog novih tarifa, ali ga se i ne plaše, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Tri grafike koje pokazuju zašto se Tramp razmišlja o trgovinskom ratu

Trgovinski rat koji je Donald Tramp najavio ostatku svijeta, naročito Evropi globalnu ekonomiju bi mogao da košta 470 milijardi dolara, objavio je "Bloomberg Economics".

DW: Kina upozorava na opasnost od trgovinskog rata

BERLIN - Reagujući na planove SAD o uvođenju carina na čelik i aluminijum, kineski ministar spoljnih poslova zaprijetio je kontramerama. Odluku o uvođenju carina, američki predsjednik Tramp bi već danas mogao da potpiše.

Ros: Amerika ne želi trgovinski rat

VAŠINGTON - SAD ne žele trgovinski rat, a o odluci o uvođenju tarifa na uvoz čelika i aluminijuma detaljno se razmislilo, izjavio je američki ministar trgovine Vilbur Ros.

Najčitanije