Vatikan

Vatikan proglasio vanredno stanje zbog "porasta demonskih aktivnosti"

VATIKAN - Vatikan je proglasio "vanredno stanje" zbog sve više prijava o "demonskim aktivnostima" i organizovao obuku sveštenika za egzorcizam (istjerivanje đavola).

Papa natjerao Hrvate da prihvate Istanbulsku konvenciju?

ZAGREB - Vatikan i papa Franjo natjerali su Katoličku crkvu u Hrvatskoj da prihvati Istanbulsku konvenciju, što će još više produbiti jaz između zagrebačkig Kaptola i pape, prenose hrvatski liberalni portali.

Gej žigolo optužio 40 sveštenika i studenata teologije da su mu plaćali za seks

Frančesko Manđakapra je muška prostitutka i poslao je Napuljskoj nadbiskupiji dosije od 1.200 strana, u kom je navodno iz moralnih razloga otkrio imena 40 aktivnih sveštenika i studenata teologije koji su mu plaćali usluge.

Vatikanski magazin: Opatice tretirane kao sluškinje

VATIKAN - Vatikanski magazin "Ženski crkveni svet" (Women Church World) osudio je danas način na koji kardinali i biskupi tretiraju časne sestre, navodeći da se prema njima često odnose kao prema sluškinjama, koje im čiste i kuvaju bez nadoknade.

Papa i Erdoan poručili Trampu: Vrati status Jerusalima

VATIKAN -- Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja i turski predsjednik osudili odluku Amerike da Jerusalim proglasi za glavni grad Izraela.

Vatikan i Kina pred istorijskim sporazumom o biskupima

VATIKAN - Okvirni sporazum između Vatikana i Kine o imenovanju biskupa je spreman i mogao bi da bude potpisan za nekoliko mjeseci, što bi bio istorijski pomak u njihovim odnosima, javlja Rojters pozivajući se na visoko pozicionirani izvor iz Vatikana.

Erdoan na poziv pape Franje putuje u Vatikan

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan sastaće se sa papom Franjom u Vatikanu, gdje će razgovarati o bilateralnim i regionalnim temama.

Članica Femena pokušala da zgrabi statuu bebe Isusa u Vatikanu

VATIKAN - Aktivistkinja feminističke grupe Femen, obnaženih grudi, pokušala je danas da se dokopa statue bebe Isusa sa postavke scene Hristovog rođenja na Trgu svetog Petra u Vatikanu, ali ju je policija sprečila.

Božićno drvo koje je preživjelo udar groma stiglo u Vatikan

Božićno drvo koje je prije nekoliko godina preživjelo udar groma u Poljskoj postavljeno je na Trgu Sv. Petra u Vatikanu uoči predstojećih praznika.

Vatikan obustavlja prodaju cigareta

VATIKAN - Vatikan je u četvrtak objavio da neće prodavati cigarete u svom "duty free shopu" i supermarketu. Time se Vatikan odriče godišnjeg profita od oko 10 miliona evra.

Najčitanije