posao

U Švajcarskoj će moći da rade svi građani EU osim Hrvata

BERN - Građani Rumunije i Bugarske će od 1. juna ove godine imati punu slobodu ulaska, zapošljavanja i otvaranja posla u Švajcarskoj

Četiri izazova upravljanja sopstvenom agencijom

Vodite agenciju? Evo kako da izbjegnete neke od najvećih izazova

Prekomjerni rad glavni uzrok smrti radnika

​Čovjek koji je radio na projektu za japansku kosmičku agenciju izvršio je samoubistvo zbog velikog stresa, saopštili su japanski zvaničnici.

Pomama za poslom na hrvatskom ostrvu - javljaju se iz Irske i Amerike

ZADAR - Oglas koji je prošle nedjelje na svojoj Facebook sranici objavio mjesni odbor Sestrunja izazvao je pomamu i prijave pljušte sa svih strana, prenose hrvatski mediji.

Njemački gigant otpušta 4.500 radnika

BERLIN - Njemački farmaceutski gigant "Bayer" ukinuće 4.500 radnih mjesta na domaćem tržištu, saopšteno je iz kompanije.

Kako je izgledao ugovor o radu u bivšoj Jugoslaviji?

Jugonostalgija je sindrom koji ne jenjava u zemljama koje su nekada sačinjavale bivšu zemlju.

Prednost realnom sektoru u programu zapošljavanja za ovu godinu

BANJALUKA - Kroz svih sedam programa zapošljavanja definisanih akcionim planom prednost je data realnom sektoru, kazala je Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko invalidske zaštite komentarišući zaključke sa sastanka na kojem je razmatran plan zapošljavanja u RS za 2019. godinu, te dodala da će u utorak biti raspisan javni poziv za poslodavce kao i za sve nezaposlene.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Nezaposlenost u Njemačkoj na novom minimumu

BERLIN - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala je u martu na novi rekordi minimum.

Deficitarna zanimanja donose najviše šansi za posao

BANJALUKA - Trogodišnja zanimanja i nekoliko četvorogodišnjih, poput vozača, IT tehničara i tehničara CNC mašina, zidara i armirača, trebalo bi da upisuju učenici kako bi nakon srednje škole imali više šansi za pronalazak posla.

Najčitanije