posao

Slovenci kupe bh. radnike, nadležni bez rješenja

BANJALUKA - Slovenački poslodavci više ne čekaju da radnici iz BiH pokucaju na njihova vrata, već po njih dolaze lično kako bi ih odveli i pružili uslove rada koji su za ovdašnje prilike obično nedostižni.

Povećana potražnja za radnicima u BiH: Zidari traženiji od programera

SARAJEVO - Čak za 41 posto povećala se potražnja za radnicima u BiH u prošloj i u prvom kvartalu ove godine.

30 dobro plaćenih i traženih zanimanja budućnosti

​Koristeći projekcije zaposlenosti i podatke o platama iz američkog Zavoda za statistiku rada, Business Insider je detektirao 30 dobro plaćenih radnih mjesta koja će i te kako biti tražena u sljedećoj deceniji.

Rad vikendom loše utiče na psihičko zdravlje

I dok neki sretnici, vikend imaju samo za sebe, da se odmore, zabave i pripreme za radnu nedjelju, pojedincima je taj luksuz nezamisliv, jer je za njih i vikend rezervisan za posao.

Studentima u maju stižu radne ponude iz Njemačke

SARAJEVO - Radne ponude za 56 studenata iz BiH, koji su dostavili ispravne prijave za ferijalni rad u Njemačkoj, počeće stizati u maju, nakon čega će poslodavci direktno kontaktirati studente i ponuditi im poslove, izjavio je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Zašto je opasno raditi posao koji ne volite?

​Iako je danas velika nestašica posla, možda se nekad čini bolje nemati posao nego prolaziti torturu šefova i firme. Novo istraživanje kaže da zaposleni s lošim radnim uslovima pate jednako kao i ljudi bez posla.

Preduzeće "Posavski borci" nalazi poslove za boračku populaciju

ŠAMAC - Iz Preduzeća "Posavski borci", koje je lani obezbijedilo povremene poslove za 50 demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članove porodica poginulih boraca, najavljuju da će posla za ovu populaciju biti i ove godine.

BiH zapada u problem nedostatka radnika: "Kuvari i konobari postali deficitarna zanimanja"

Potražnja za radnom snagom u Bosni i Hercegovini sve je intenzivnija.

Istraživanje: Koji će trendovi u dizajnu obilježiti 2019. godinu

Nova godina je stara vijest, ali se o planovima za 2019. još mnogo govori, jer je prvi mjesec bio rezervisan za rješavanje zaostalih izazova i problema iz prethodne godine.

Nisu dolazili na posao a primali platu, šteta 5,6 miliona evra

BUDVA - Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi Budve i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak, raskinut ugovor o radu, jer duže vrijeme ne idu na posao.

Najčitanije