saRAJEVO

U Sarajevu uhapšena državljanka Tunisa

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su na području Sarajeva državljanku Tunisa zbog sumnje da je počinila krivično djelo krijumčarenja migranata i ometanje rada pravosuđa.

Otac osmoro djece našao novčanik sa 5.000 KM i vratio vlasniku

Sulejman Zećiri iz Hadžića kod Sarajeva, poznat pod nadimkom Lola, otac osmoro djece, svoju humanost pokazao je u više navrata.

Pala Vlada Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Osamnaest poslanika Skupštine Kantona Sarajevo danas je izglasalo nepovjerenje Vladi koju je predvodio premijer Edin Forto (Naša stranka).

Sefić vozio 102 km/h kada je usmrtio studentice

SARAJEVO - U nastavku ponovljenog suđenja Sanjinu Sefiću, optuženom za stravičnu nesreću i smrt studentica Selme Agić i Edite Malkoč oktobra 2016. godine, danas je saslušan vještak saobraćajne struke Nedim Kamenjašević.

Detalji akcije "Lim2": Uhapšeno 19 osoba, pretresi na 24 lokacije

SARAJEVO - Devetnaest osoba je uhapšeno, a pretres je izvršen na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u sklopu akcije kodnog naziva "Lim 2" koju su jutros započeli pripadnici Federalne uprave policije po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izjavila je glasnogovornica sarajevskog tužilaštva Azra Bavčić.

Velika akcija FUP-a: Hapšenja i pretresi u Sarajevu i Konjicu

Pripadnici FUP-a po naredbi tužilaštava KS i HNK započeli su jutros veliku akciju razbijanja grupe koja se dovodi u vezu s prometom droga.

Uhapšen dok je pokušavao da ukrade golfa

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su F.D. (39) jer je pokušao da ukrade automobil golf u vlasništvu E.V. iz Sarajeva.

Fudbaleri Sarajeva otputovali u Tursku

Fudbaleri Sarajeva otputovali su u Tursku, gdje će se do 10. februara u Antaliji obaviti udarni dio priprema za nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Zabranjene bolničke posjete zbog gripa u Sarajevu

SARAJEVO - Zbog utvrđenog značajnog broja oboljelih od sezonskog i H1N1 gripa, te novonastale epidemiološke situaciju u svijetu, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obustavio je sve posjete pacijentima do daljeg, saopšteno je danas iz Kliničkog centra.

Sarajevo danas najzagađeniji glavni grad na svijetu

Sarajevo je danas najzagađeniji glavni grad na svijetu, pa stručnjaci preporučuju građanima da ne napuštaju svoje domove, ako ne moraju.

Najčitanije