Avganistan

Poginulo desetoro djece u američkom napadu

KABUL - Desetoro djece iz iste porodice ubijeno je u američkom vazdušnom udaru u Avganistanu zajedno sa još tri odrasle osobe, saopštile su danas UN.

Dvoje novinara ubijeno u napadu na radio stanicu

​KABUL - Najmanje dvoje novinara ubijeno je u oružanom napadu na lokalnu radio stanicu na sjeveroistoku Avganistana.

Više od 120 mrtvih u napadu talibana na vojni kompleks

KABUL - Najmanje 120 pripadnika avganistanskih bezbjednosnih snaga ubijeno je u današnjem napadu talibana na vojni komples u centralnoj provinciji Majdan Vardak, saopštili su zvaničnici.

Svečani doček za pripadnike jedinice iz Avganistana u kasarni Kozara

BANJALUKA - U banjalučkoj kasarni "Kozara" danas je održana ceremonija svečanog dočeka pješadijske jedinice iz sastava Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH iz misije ISAF u Avganistanu.

Američki vojnici povlače se iz Avganistana?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp naložio je Pentagonu da osmisli plan povlačenja skoro polovine od više od 14.000 vojnika iz Avganistana, rekli su zvaničnici, piše "Vašington post".

Avganistanski bezbjednjaci ubili pripadnika NATO snaga

KABUL - Avganistanske bezbjednosne snage pucale su na snage koalicije NATO i SAD i ubile jednog pripadnika snaga NATO, a ranile dvoje, saopštila je danas Alijansa.

Pet osoba poginulo u napadu na svadbu u Avganistanu

KABUL - Avganistanski zvaničnici saopštili su da je najmanje pet osoba izgubilo život prilikom bombaškog napada na jednoj svadbi u provinciji Logar.

U sudaru 16 mrtvih, 25 povrijeđeno, mnogi kritično

KABUL - Najmanje 16 ljudi je danas poginulo, a 25 povrijeđeno u sudaru putničkog autobusa i kamiona cisterne u provinciji Kandahar na jugu Avganistana, saopštili su zvaničnici.

Kolinda otputovala u Avganistan, a svima je privukla pažnju njena uniforma

KABUL - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović očekuje političko rejšenje avganistanskog sukoba kojem će prethoditi modernizacija talibanskih stavova, kazala je novinarima u Kabulu.

Talibani šalju svoje predstavnike u Moskvu

KABUL - Talibani su danas saopštili da će poslati visoke zvaničnike u Rusiju na mirovne pregovore o Avganistanu, nekoliko sati nakon što je zvanični Kabul odbio otkazao učešće.

Najčitanije