Evropski parlament

Tajani se izvinio Hrvatima i Slovencima

BRISEL - Nakon sastanka s hrvatskim i slovenačkim poslanicima u Evropskom parlamentu predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poslao je saopštenje u kojem se izvinjava za svoje izjave o Dalmaciji i Istri.

Izvještaj Evropskog parlamenta o BiH: Vidljivo usporenje usvajanja reformi

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta ukazali su danas da je u BiH uočljivo usporenje usvajanje reformi povezanih sa EU, saopšteno je na veb sajtu Evropskog parlamenta.

Jadranka Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini

ZAGREB - Bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor pogodilo je to što je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani tokom vikenda Istru i Dalmaciju nazvao "italijanskom Istrom i Dalmacijom", a u taj slučaj "umiješala" je i predsjednika Srbije, koji joj je, kako piše "Tanjug", inače u posljednje vreme u fokusu.

Tajani ne želi da se izvini zbog izjave o Dalmaciji i Istri

ZAGREB - Predstavnik kabineta predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija izjavio je danas da je njegova izjava da su Istra i Dalmacija italijanski, nije dobro interpretirana, da nije mislio ništa loše i da se neće izviniti zbog nje.

Tajani "prisvojio" Istru i Dalmaciju i naljutio Hrvate i Slovence

ZAGREB - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbjesnio" je Hrvate i Slovence.

Žuti prsluci idu na izbore za EP

PARIZ - Francuski antivladin pokret Žuti prsluci predložiće svoje kandidate na predstojećim izborima za Evropski parlament, saopšteno je iz tog pokreta.

Žestoka rasprava u EP: BiH ne može da se nosi s migracijama, zaustaviti radikalizaciju

BRISEL - Poslanici u Evropskom parlamentu, tokom rasprave o situaciji u vezi sa migrantima na granici EU sa BiH, upozorili su da su radikalizacija i ekstremizam u BiH u porastu i da BiH nema kapaciteta da se nosi sa izazovom migracija, te pozvali vlasti u Sarajevu da ozbiljno pristupe problemu.

Volodin: Rezolucija o 'Sjevernom toku 2' u EP usvojena pod pritiskom SAD

MOSKVA - Rezolucija Evropskog parlamenta protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" usvojena je pod pritiskom SAD, što predstavlja manifestaciju nepoštenog nadmetanja, izjavio je predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

Evropski parlament traži da se obustavi gradnja "Sjevernog toka 2"

STRAZBUR - Evropski parlament zatražio je danas da se prekine gradnja gasovoda "Sjeverni tok 2", navodi se u rezoluciji ovog tijela.

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o Srbiji

BRISEL - Evropski parlament je ogromnom većinom od 503 glasa "za" usvojio Rezoluciju o Srbiji, kojom se konstatuje napredak zemlje na putu pristupanja EU.

Najčitanije