Evropski parlament

Konačna odluka, ukida se pomjeranje sata

Evropski parlament glasao je za ukidanje ljetnjeg i zimskog računanja vremena.

Evropski parlament usvojio reforme o autorskim pravima i sporni član 13

BRISEL - Evropski parlament usvojio je danas reforme zakona o autorskim pravima na internetu, među kojima i član 13 koji je prethodno izazvale velike debate.

Puđdemon kandidat na izborima za Evropski parlament

BARSELONA - Bivši predsjednik Katalonije u egzilu Karles Puđdemon biće kandidat partije "Zajedno za Kataloniju" na izborima za Evropski parlament 26. maja.

EP: Otvoriti pristupne pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom

BRISEL - Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta( AFET) pozvali su zemlje članice EU da ove godini otvore pristupne pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Istarska zastava na zgradi Evropskog parlamenta

BRISEL - Na zgradi Evropskog parlamenta u Briselu pojavila se zastava Istre, što je izazvalo brojna reagovanja korisnika društvenih mreža.

Ako želi u EU BiH mora da vrati oduzetu jevrejsku imovinu

TEL AVIV - Prema pisanju izraelskog lista "Israel Hayom", Evropski parlament ove sedmice je postavio jasne uslove pred BiH koje ona treba da usvoji kako bi krenula putem članstva u Evropskoj uniji, a jedan od njih je i donošenje zakona koji će regulisati restituciju imovine oduzete od Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Evropski parlament dao zeleno svjetlo za medicinski kanabis

BRISEL - Evropski parlament podržao je upotrebu kanabisa u medicinske svrhe nakon rasprave o mogućim zloupotrebama medicinski opravdanih tretmana.

Tajani se izvinio Hrvatima i Slovencima

BRISEL - Nakon sastanka s hrvatskim i slovenačkim poslanicima u Evropskom parlamentu predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poslao je saopštenje u kojem se izvinjava za svoje izjave o Dalmaciji i Istri.

Izvještaj Evropskog parlamenta o BiH: Vidljivo usporenje usvajanja reformi

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta ukazali su danas da je u BiH uočljivo usporenje usvajanje reformi povezanih sa EU, saopšteno je na veb sajtu Evropskog parlamenta.

Jadranka Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini

ZAGREB - Bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor pogodilo je to što je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani tokom vikenda Istru i Dalmaciju nazvao "italijanskom Istrom i Dalmacijom", a u taj slučaj "umiješala" je i predsjednika Srbije, koji joj je, kako piše "Tanjug", inače u posljednje vreme u fokusu.

Najčitanije