Izbjeglička kriza

Dodik sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva: Neću dati saglasnost da vojska ide na granicu

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjaluci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Hrvatska na granici s BiH postavlja ogradu sa šiljcima

ZAGREB - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske danas je na Graničnom prelazu Maljevac postavilo visoku metalnu zaštitnu ogradu na mostu koji dalje vodi prema teritoriji Hrvatske.

Nove tuče migranata u Krajini

VELIKA KLADUŠA - Situacija sa migrantima u Krajini se ne smiruje. Nakon jučerašnjih masovnih tuča danas je došlo do novih, koje su lokalni stanovnici zabilježili kamerama.

Migrant pao sa stijene na Plješevici

Sinoć u 20.55 sati policijski službenici Stanice granične policije Korenica su prilikom pojačanog postupanja suzbijanja nezakonitih migracija na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili dva muškarca bez ličnih dokumenata, koji su tom prilikom izjavili da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško povrijedio prilikom pada sa stijene.

Frontex će štititi granicu BiH od migranata?

STRAZBUR, BANJALUKA - Evropska služba za granice Frontex mogla bi dobiti nova ovlaštenja na teritoriji zemalja zapadnog Balkana, uključujući Srbiju i BiH.

Migrant: Nigde nisam upoznao bolje ljude od Srba

BEOGRAD - "U Srbiji se osećam sjajno, iako sam izbeglica. Nigdje na svetu nisam upoznao ljude bolje od vas", rekao je Karoks Pištevan, koji je izbjegao iz Iraka 2015. godine, na danas održanom okruglom stolu "Ka daljem unapređenju položaja i zaštita dece izbeglice bez pratnje - poziv na akciju".

Mektić za AFP: Očekujemo eskalaciju problema s migrantima

SARAJEVO - BiH očekuje povećan broj migranata na takozvanoj balkanskoj ruti na putu za EU, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić, dodajući da EU nije uspjela da riješi rastuću krizu.

BiH dobila više od sedam miliona evra pomoći za migrante

SARAJEVO - Evropska unija je tokom prethodnih mjeseci kroz projekat "EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH" doznačila više od 7,2 miliona evra kao podršku nastojanjima Bosne i Hercegovine da pomogne migrantima i izbjeglicama na terenu i ojača kapacitete upravljanja granicom, prenosi agencija Anadolija.

U BiH trenutno 3.900 migranata, veći broj dolazaka moguć na proljeće

SARAJEVO - Priliv migranata u BiH znatno je smanjen zbog vremenskih uslova i od početka godine registrovano ih je 1.045, a budući da je povećanje moguće na proljeće jedan od prioriteta je bolja kontrola da ne bi bili preopterećeni smještajni kapaciteti u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti, nakon sastanka Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH.

Migranti pod istragom zbog terorizma, težak zadatak pred policijskim agencijama BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Podatak da je u BiH među migrantima evidentirano i njih 12 za koje se sumnja da se mogu povezati sa sumnjivim radnjama, uključujući i terorizam, pokazuje da je pred policijskim agencijama ekstremno težak zadatak.

Najčitanije