Obrazovanje

Dualni sistem obrazovanja uskoro u srednjim školama u USK

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK pokrenulo je inicijativu o pokretanju dualnog obrazovanja u stručnim srednjim školama na području ovog kantona.

Studiraju i po 24 godine

BANJALUKA - Po starom programu na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu studira još 927 studenata, a među njima ima i onih koji su fakultet upisali 1994. godine.

Izvještaj Stejt departmenta za BiH: Više ocjene za studente s porodičnim vezama

BANJALUKA, SARAJEVO - Korupcija je prisutna na svim nivoima visokoobrazovnog sistema u BiH, a bolje ocjene dobijaju oni studenti koji su s profesorima u političkim ili porodičnim vezama, stoji u posljednjem Izvještaju o ljudskim pravima Stejt departmenta za BiH, dok poslije objave izvještaja sa univerziteta to negiraju.

Hrvatska uskoro neće priznavati diplome iz BiH?

ZAGREB, BANJALUKA - Diplome stečene u Srbiji i BiH uskoro neće moći da budu nostrifikovane u Hrvatskoj, a kao razlog je navedeno da te diplome ne ispunjavaju potrebne kriterijume.

Kodeks oblačenja u školama: Odzvonilo farmerkama i majicama bez rukava

BANJALUKA - Novim kodeksom oblačenja u osnovnim školama obuhvaćeni su i učenici i nastavnici. Tako je zabranjeno nošenje svih vidova pirsinga, u nosu, obrvama, usnama, a odzvonilo je i kratkim hlačama, farmerkama te kožnim pantalonama.

U USK čak 40 ustanova za obrazovanje odraslih!

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK planira uvesti više reda i kontrole u rad ustanova za obrazovanje i prekvalifikaciju odraslih koji djeluju na području ovog kantona.

Odrasli kreću na edukaciju samo "kad gori pod nogama"

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema podacima ankete o obrazovanju odraslih samo 8,7 odsto odraslih osoba u BiH učestvuje u nekom obliku formalnog ili neformalnog obrazovanja, podaci su Agencija za statistiku BiH.

Šta se isplati studirati danas?

Pitanje koje trenutno muči sve maturante, ali i druge ambiciozne ljude kojima je želja steći visoko obrazovanje i vrijednu diplomu fakulteta koja će im osigurati veću zaradu i uspješnu karijeru.

Učenici radije bez posla nego da budu zidari i varioci

TREBINJE - Iako su u Trebinju trenutno deficitarna zanimanja građevinske struke trećeg stepena poput zidara, tesara, armirača, vodoinstalatera, ali i varilaca, kao i svih zanimanja potrebnih najvećem privrednom gigantu Hercegovine - "Industriji alata SL", škole za ove obrazovne profile svršeni osnovci ne žele da upisuju.

Imate oko za lijepo? Provjerite da li je posao dizajnera enterijera pravi izbor za vas

Da li su ljudi oduševljeni kada prvi put uđu u vaš dom? Dobijate li često komplimente zbog toga kako ste opremili svoju kuću, stan ili kancelariju? Uživate li u dekoraciji prostorija i raspoređivanju namještaja? Ako su vaši odgovori na ova pitanja potvrdni, možda to treba da bude vaš novi poziv.

Najčitanije