Trgovinski rat

Tri grafike koje pokazuju zašto se Tramp razmišlja o trgovinskom ratu

Trgovinski rat koji je Donald Tramp najavio ostatku svijeta, naročito Evropi globalnu ekonomiju bi mogao da košta 470 milijardi dolara, objavio je "Bloomberg Economics".

DW: Kina upozorava na opasnost od trgovinskog rata

BERLIN - Reagujući na planove SAD o uvođenju carina na čelik i aluminijum, kineski ministar spoljnih poslova zaprijetio je kontramerama. Odluku o uvođenju carina, američki predsjednik Tramp bi već danas mogao da potpiše.

Ros: Amerika ne želi trgovinski rat

VAŠINGTON - SAD ne žele trgovinski rat, a o odluci o uvođenju tarifa na uvoz čelika i aluminijuma detaljno se razmislilo, izjavio je američki ministar trgovine Vilbur Ros.

Amerika objavljuje trgovinski rat EU, Kini i Rusiji?

VAŠINGTON - Amerika priprema veliki trgovinski rat protiv EU, ali i Kine, Rusije i drugih zemlja, procjenjuju analitički portali.

DW: U trgovinskom ratu svi su gubitnici

BERLIN - Američki predsjednik Donald Tramp zatražio je da se preispita odnos Kine prema intelektualnom vlasništvu. Da li to prijeti trgovinski konflikt između Kine i SAD? I koliko bi on pogodio nemačku privredu?

RTL: Hrvatska povlači sporni pravilnik u petak

ZAGREB - Sporni Pravilnik hrvatskog Ministarstva poljoprivrede o povećanju taksi za fitosanitarnu kontolu voća i povrća uvezenog iz "trećih zemalja", biće povučen u petak, javila je televizija RTL, pozivajući se na nezvanične izvore.

Trgovinski rat je najgori mogući scenario

Umjerene poruke iz Sarajeva bude nadu da na Balkanu neće biti trgovinskog rata nakon što je Hrvatska povećala takse za inspekcijski nadzor uvoznog voća i povrća. Za to vrijeme, poljoprivrednici ispaštaju.

Najčitanije