Vašington

Vašington uveo nove sankcije Teheranu

VAŠINGTON - Amerika je uvela sankcije za iransku civilnu Agenciju za istraživanje svemira i još dvije istraživačke organizacije navodeći da su ih koristili za napredni program balističkih projektika.

Obilne padavine u Vašingtonu, prokišnjava i Bijela kuća

VAŠINGTON - Obilna kiša uzrokovala je poplave na ulicama u Vašingtonu, a u pojedinim dijelovima za samo jedan sat oborila je rekord.

Albanci protestovali u Vašingtonu protiv Rame i Soroša

VAŠINGTON - Albanski iseljenici koji žive u SAD protestovali su ispred Bijele kuće protiv premijera Albanije Edija Rame.

Vašington pozvao Njemačku da pošalje vojsku u Siriju

VAŠINGTON - SAD su pozvale Njemačku da pošalje kopnene snage na sjeveroistok Sirije radi djelimične zamjene američkih trupa, saopštio je specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri u intervjuu za njemački list "Velt am sontag".

Tenkovi na ulicama Vašingtona za proslavu Dana nezavisnosti

Američki predsjednik Donald Tramp raspoređuje tenkove, bombardere i drugu ratnu mašineriju za proslavu Dana nezavisnosti 4. jula, koja tradicionalno iskazuje njenu vojnu moć.

Tenkovi u Vašingtonu za Dan nezavisnosti

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp najavio je da će u okviru proslave povodom Dana nezavisnosti 4. jula u Vašingtonu biti prikazani borbeni tenkovi.

Vašington spreman za razgovore sa Kinom, ali ne i sa EU

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa spremna je za otvaranje novih razgovora o trgovini sa Kinom, ukoliko strane mogu nastaviti na bazi prethodnih pregovora, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa odbacila je izvještaje agencije "Blumberg" o tome da američki predsjednik podržava pokušaje libijskog komandanta Halife Haftara da svrgne međunarodno priznatu vladu premijera Fajeza el Saradža u Libiji.

Ekonomski pokazatelji u Srpskoj pozitivni

VAŠINGTON, BANJALUKA - Delegacija Vlade Republike Srpske u okviru proljećne sjednice Skupštine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke razgovarala je s Martinom Petrijem, šefom Misije MMF-a u BiH, i tom prilikom je isteknuto da su ekonomski pokazatelji u RS u kontinuitetu pozitivni.

Iran upozorio Vašington: Držite se dalje od naših brodova

LONDON - Komandant Iranske revolucionarne garde Mohsen Rezai upozorio je danas američku mornaricu da svoje ratne brodove drži na distanci od njihovih patrolnih brodova u Persijskom zalivu.

Najčitanije