Vatikan

Crnadak se sastao sa papom, pozvao Vatikan da podrži put BiH ka članstvu EU

VATIKAN - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas se tokom posjete Vatikanu u odvojenim susretima sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom i sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Polom Ričardom Galagerom.

Novi snimak ID: Teroristi prijete Vatikanu, cijepaju papinu sliku i uništavaju ikone

RIM - Islamski teroristi objavili su video u kojem Italiji i Vatikanu prijete nasiljem i osvetom, prenijeli su italijanski mediji.

Fontane u Vatikanu uskoro bez vode

RIM - Vatikan je danas saopštio da zbog suše u Italiji zatvara sve fontane, uključujući one na trgu Svetog Petra u Rimu.

Rafaelova djela pronađena u Vatikanu

VATIKAN - Dva platna italijanskog renesansnog slikara i arhitekte Rafaela otkrivena su tokom restauracije jedne od 1.400 prostorija Vatikanskih muzeja, koje sačinjavaju veoma važnu muzejsku cjelinu, a nalaze se u Vatikanskoj palati.

Australijska policija zove pred sud trećeg čovjeka Vatikana

SIDNEJ - Trećem čovjeku Vatikana, glavnom finansijskom sajvetniku pape Franje, australijskom kardinalu Džordžu Pelu naređeno je da se pojavi pred sudom u Melburnu 18. jula zbog pređašnjih seksualnih prestupa..

Požar na auto otpadu blizu Vatikana, evakuisane 3 zgrade

RIM - Na auto otpadu u ulici u Rimu, koja se nalazi blizu Vatikana, danas popodne izbio je požar, kuljao je gust crni dim koji je natjerao stanovnike obližnjih zgrada da se zabarikadiraju u stanovima, a preventivno su evakuisane tri manje zgrade, prenosi rimski list "Mesađero".

Papa pozvao na okončanje užasa i smrti u Siriji

VATIKAN - Papa Franja pozvao je danas na okončanje "užasa i smrti" u Siriji na tradicionalnoj uskršnjoj misi u Vatikanu.

Opozvan ambasador Srbije u Vatikanu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić opozvao je Mirka Jelića sa mjesta ambasadora u Vatikanu, objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku.

Papa Franjo: Ne rađajte previše djece

VATIKAN - Papa Franjo pozvao je vjernike da ne "rađaju previše djece, u pokušaju rješavanja problema globalnog rasta populacije", prenose ovih dana britanski mediji.

Najčitanije