Avganistan

Talibani oslobodili 160 civila u Avganistanu

KABUL - Talibani su oslobodili više od 160 civila dan nakon što su ih oteli iz tri autobusa na sjeveru Avganistana, ali su zadržali kao zarobljenike najmanje 20 vojnika i policajaca, izjavili su danas zvaničnici.

Talibani oteli 100 osoba u Avganistanu

KABUL - Talibani su kao taoce uzeli više od 100 osoba u zasedi na sjeveru Avganistana, uključujući žene i djecu, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Avganistanac deportovan iz Njemačke izvršio samoubistvo

BERLIN - Jedan od 69 Avganistanaca koji su deportovani iz Njemačke prošle sedmice izvršio je samoubistvo po povratku kući, saopštilo je danas njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Devet policajaca ubijeno u samoubilačkom napadu u Avganistanu

KABUL - Devet policajaca je ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu u avganistanskoj istočnoj provinciji Kunar, saopštili su zvaničnici.

Gani proglasio primirje sa talibanima

KABUL - Avganistanski predsjednik Ašraf Gani u četvrtak je proglasio primirje s talibanskim pobunjenicima do 20. juna, kako bi se podudarilo s krajem muslimanskog mjeseca posta, ali je izjavio da će se borbe protiv ostalih militantnih grupa, kao što je Islamska država, nastaviti.

Eksplodirale bombe na stadionu, poginulo najmanje osam osoba

Najmanje osam osoba je poginulo, a 45 je ranjeno od eksplozija tri bombe koje su aktivirane na utakmici kriketa u Džalalabadu u provinciji Nangarhar na istoku Avganistana, izjavili su danas lokalni zvaničnici.

Iranski general: Imamo dokaze da SAD prebacuju teroriste u Avganistan

TEHERAN - Iranski general Jahija Rahim Safavi tvrdi da ta zemlja ima neoborive dokaze da Sjedinjene Američke Države prebacuju teroriste Islamske države iz Sirije i Iraka u Avganistan.

Bombaš samoubica napao NATO konvoj, ubio 11 djece

Jedanaestoro djece poginulo je u napadu bombaša samoubice na NATO konvoj u avganistanskoj pokrajini Kandahar na jugu zemlje.

Eksplozija u Avganistanu, poginule tri osobe

KABUL - Tri osobe su poginule kada je grupa djece pronašla i aktivirala neeksplodiranu minobacačku granatu u naseljenoj oblasti u avganistanskoj provinciji Nangarhar.

Islamisti obezglavili tri brata u Avganistanu

DŽALALABAD - Ekstremisti Islamske države (ID) odrubili su glave trojici braće, koji su se bavili medicinom, u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, rekao je danas avganistanski zvaničnik.

Najčitanije