Evropski parlament

Engel: Potreban veći angažman EU u BIH zbog vehabijskih zajednica

STRAZBUR - Poslanik iz Luksemburga u Evropskom parlamentu Frank Engel upozorio je danas EU da se u BiH mora mnogo više i dublje angažovati zbog vehabijskih pozicija.

Hrvatski poslanici u EP se žalili na izborni proces u BiH

Poslanici iz Hrvatske u Evropskom Parlamentu požalili su se visokim zvaničnicima EU na izborni proces u Bosni i Hercegovini, zahtijevajući da se o toj temi raspravlja na sljedećoj sjednici Savjeta za spoljne poslove Evropske komisije.

EP podržao zabranu plastike za jednokratnu upotrebu

Evropski parlament podržao je zabranu korištenja niza plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu širom EU, kako bi zagađivanje okeana bilo prekinuto.

EP usvojio amandman o korekciji granica da "oživi" dijalog

BEOGRAD - Evropski parlament je usvojio amandman koji se odnosi na razgovore o mogućoj korekciji granica kao delu rešenja u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kako bi pokušao da Briselski dijalog "izvuče" iz ćorsokaka u koji je upao, ocijenila je danas generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić.

Orban pokrenuo medijsku kampanju protiv odluke EP

BUDIMPEŠTA - Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana pokrenula je medijsku kampanju protiv odluke Evropskog parlamenta da Mađarskoj izrekne kaznene mjere u vezi s problemima vladavine prava u toj zemlji.

Mađarska: EP nepravilno glasao, žalićemo se sudu EU

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada će Evropskom sudu pravde podnijeti žalbu na odluku Evropskog parlamenta o usvajanju izvještaja u kojem se navodi da je ta vlada prekršila demokratske standarde, rekao je šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Gergelj Guljaš, javlja MTI.

Austrija traži provjeru glasanja protiv Mađarske, protesti protiv Orbana

BEČ - Austrija je zatražila od pravnih stručnjaka EU da preispitaju odluku Evropskog parlamenta o pokretanju postupka sankcionisanja protiv Mađarske, saopštilo je austrijsko ministarstvo spoljnih poslova.

Veliko miješanje karata u Evropskom parlamentu

BRISEL - Pred izbore za Evropski parlament stare izvjesnosti ne važe, nazire se jačanje desničarskih partija koje bi mogle da formiraju novi moćni poslanički klub, konzervativci se osipaju, a liberali se uzdaju u (predsjednika Francuske) Emanuela Makrona, navodi "Dojče vele" (DW).

Evropski parlament naljutio internet gigante

STRAZBUR - Tehnološke platforme i internet aktivisti podigli su danas glas protiv odluke Evropskog parlamenta o reformi regulative o zaštiti autorskih prava, što će autorima video snimaka, muzičkih numera, proizvođačima vesti i vlasnicima drugih prava omogućiti da zahtijevaju kompenzaciju za objavljivanje njihovog sadržaja onlajn.

Evropski parlament izglasao početak kaznene procedure Mađarskoj

STRAZBUR - Evropski parlament izglasao je danas početak kaznene procedure Mađarskoj zbog kontinuiranog kršenja demokratskih zakona.

Najčitanije