Evropski parlament

Tajani ne želi da se izvini zbog izjave o Dalmaciji i Istri

ZAGREB - Predstavnik kabineta predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija izjavio je danas da je njegova izjava da su Istra i Dalmacija italijanski, nije dobro interpretirana, da nije mislio ništa loše i da se neće izviniti zbog nje.

Tajani "prisvojio" Istru i Dalmaciju i naljutio Hrvate i Slovence

ZAGREB - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbjesnio" je Hrvate i Slovence.

Žuti prsluci idu na izbore za EP

PARIZ - Francuski antivladin pokret Žuti prsluci predložiće svoje kandidate na predstojećim izborima za Evropski parlament, saopšteno je iz tog pokreta.

Žestoka rasprava u EP: BiH ne može da se nosi s migracijama, zaustaviti radikalizaciju

BRISEL - Poslanici u Evropskom parlamentu, tokom rasprave o situaciji u vezi sa migrantima na granici EU sa BiH, upozorili su da su radikalizacija i ekstremizam u BiH u porastu i da BiH nema kapaciteta da se nosi sa izazovom migracija, te pozvali vlasti u Sarajevu da ozbiljno pristupe problemu.

Volodin: Rezolucija o 'Sjevernom toku 2' u EP usvojena pod pritiskom SAD

MOSKVA - Rezolucija Evropskog parlamenta protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" usvojena je pod pritiskom SAD, što predstavlja manifestaciju nepoštenog nadmetanja, izjavio je predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

Evropski parlament traži da se obustavi gradnja "Sjevernog toka 2"

STRAZBUR - Evropski parlament zatražio je danas da se prekine gradnja gasovoda "Sjeverni tok 2", navodi se u rezoluciji ovog tijela.

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o Srbiji

BRISEL - Evropski parlament je ogromnom većinom od 503 glasa "za" usvojio Rezoluciju o Srbiji, kojom se konstatuje napredak zemlje na putu pristupanja EU.

Engel: Potreban veći angažman EU u BIH zbog vehabijskih zajednica

STRAZBUR - Poslanik iz Luksemburga u Evropskom parlamentu Frank Engel upozorio je danas EU da se u BiH mora mnogo više i dublje angažovati zbog vehabijskih pozicija.

Hrvatski poslanici u EP se žalili na izborni proces u BiH

Poslanici iz Hrvatske u Evropskom Parlamentu požalili su se visokim zvaničnicima EU na izborni proces u Bosni i Hercegovini, zahtijevajući da se o toj temi raspravlja na sljedećoj sjednici Savjeta za spoljne poslove Evropske komisije.

EP podržao zabranu plastike za jednokratnu upotrebu

Evropski parlament podržao je zabranu korištenja niza plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu širom EU, kako bi zagađivanje okeana bilo prekinuto.

Najčitanije