Izbjeglička kriza

USK može da smjesti samo 3.000 migranata

BIHAĆ - U sadašnje prihvatne centre za migrante na području Unsko-sanskog kantona moguće je smjestiti 3.000 osoba i ne može se prihvatiti više od toga, izjavio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Ove godine u BiH ušlo 21.708 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Savjet ministara primio je k znanju informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH, prema kojoj je ove godine do 8. novembra u BiH prijavljeno 21.708 nezakonitih migranata, a namjeru za podnošenje azila u ovom periodu iskazalo je 20.497 lica, dok je njih 1.316 podnijelo zahtjev za azil.

Desant na BiH: Oko 20.000 naoružanih migranata pred vratima EU

BEČ - Oko 20.000 migranata spremno je da uđe u EU iz BiH, preko graničnog prelaza kod Velike Kladuše, prenosi austrijski dnevnik “Kronen cajtung“, pozivajući se na neimenovane izvore iz austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za pomoć u rješavanju migrantske krize 7,2 miliona evra

BRISEL - Evropska unija doznačila je više od 7,2 miliona evra grantova kao podršku BiH u oblasti migracija i upravljanja granicom, budući da je od kraja prošle godine pojačan priliv migranata na teritoriju BiH.

Migranti iz Sarajeva krenuli vozom ka Bihaću

SARAJEVO - Danas je vozom za Bihać krenulo 36 migranata sa Željezničke stanice u Sarajevu.

Migranti gađali policiju kamenjem, ona odgovorila suzavcem

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske bacili su suzavac na migrante koji su ih gađali kamenjem, granama i drugim predmetima na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše.

Policija zabranila okupljanje građana u Bihaću

BIHAĆ - Protesti građana Bihaća koji su trebali biti održani danas, otkazani su usljed zabrane Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Novi protest građana Bihaća zbog migranata

U Bihaću su počeli protesti građana koji treći dan zaredom negoduju zbog eskalacije migrantske krize i indolentnosti nadležnih vlasti naspram sigurnosne situacije u njihovom gradu, javlja portal Krupljani.ba.

Migranti uz pratnju policije krenuli ka granici BiH i Hrvatske

BIHAĆ - U pratnji policije prema Graničnom prelazu Izačić uputila se grupa od 50-ak migranata sa djecom.

Radnica spriječila migrante u krađi, oni joj prijetili nožem

Policija u Bihaću uhapsila je u ponedjeljak tri migranta i to dvojicu iz Palestine i jednog iz Maroka, nakon što su prijetili radnici trgovine koja ih je spriječila da ukradu jaknu.

Najčitanije