Obrazovanje

Srednje škole "kraće" za čak 102 odjeljenja

BANJALUKA, BRČKO - Iz godine u godinu sve je manje upisanih srednjoškolaca u školama u BiH, a u prilog tome govori i činjenica da su u tekućoj školskoj godini upisana 102 odjeljenja manje, ako se uzme u obzir da je optimalni prosjek u razredu 24 učenika.

U avgustu konkurs za upis djece jasličkog i vrtićkog uzrasta

BANJALUKA - Javni konkurs o prijemu djece jasličkog i vrtićkog uzrasta u radnoj 2018/2019. godini ove godine trajaće od 1. do 15. avgusta, potvrdila je Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Malešević: Uvedena nova zanimanja

BANJALUKA - Učenici u Republici Srpskoj upisivaće se u prve razrede srednjih škola u dva upisna roka - junskom, od 11. do 22. juna i julskom, od 2. do 13. jula.

Pet osoba koje su potrebne da pokrenete svoj biznis

Imate odličnu ideju za biznis i razrađen plan kako da započnete sopstveni posao, date otkaz i konačno postanete svoj čovjek. Prije nego što započnete svoj plan, potrebno je da se pobrinete za još neke pojedinosti. Jedna od važnih stavki jesu poznanstva.

Dualni sistem obrazovanja uskoro u srednjim školama u USK

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK pokrenulo je inicijativu o pokretanju dualnog obrazovanja u stručnim srednjim školama na području ovog kantona.

Studiraju i po 24 godine

BANJALUKA - Po starom programu na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu studira još 927 studenata, a među njima ima i onih koji su fakultet upisali 1994. godine.

Izvještaj Stejt departmenta za BiH: Više ocjene za studente s porodičnim vezama

BANJALUKA, SARAJEVO - Korupcija je prisutna na svim nivoima visokoobrazovnog sistema u BiH, a bolje ocjene dobijaju oni studenti koji su s profesorima u političkim ili porodičnim vezama, stoji u posljednjem Izvještaju o ljudskim pravima Stejt departmenta za BiH, dok poslije objave izvještaja sa univerziteta to negiraju.

Hrvatska uskoro neće priznavati diplome iz BiH?

ZAGREB, BANJALUKA - Diplome stečene u Srbiji i BiH uskoro neće moći da budu nostrifikovane u Hrvatskoj, a kao razlog je navedeno da te diplome ne ispunjavaju potrebne kriterijume.

Kodeks oblačenja u školama: Odzvonilo farmerkama i majicama bez rukava

BANJALUKA - Novim kodeksom oblačenja u osnovnim školama obuhvaćeni su i učenici i nastavnici. Tako je zabranjeno nošenje svih vidova pirsinga, u nosu, obrvama, usnama, a odzvonilo je i kratkim hlačama, farmerkama te kožnim pantalonama.

U USK čak 40 ustanova za obrazovanje odraslih!

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK planira uvesti više reda i kontrole u rad ustanova za obrazovanje i prekvalifikaciju odraslih koji djeluju na području ovog kantona.

Najčitanije