Vašington

Ruska supersonična raketa do Vašingtona može stići za pet minuta

MOSKVA - Supersonična raketa "Cirkon" pokazala se kao znatno brža nego što su pretpostavljali zapadni eksperti.

Prvi Afroamerikanac na čelu najuticajnije nadbiskupije u SAD

VATIKAN - Papa Franja imenovao je nadbiskupa Atlante Viltona Gregorija za novog poglavara katoličke crkve u Vašingtonu, saopštio je danas Vatikan.

Vašington neće da prizemlji avione "Boing 737 maks"

VAŠINGTON - Američka Federalna uprava za vazdušni saobraćaj /FAA/ saopštila je da neće suspendovati "boing 737 maks" uprkos rastućem pritisku senatora i sindikata nakon pada aviona ovog tipa u Etiopiji ki pogibije 157 putnika i članova posade.

U Vašingtonu proglašeno vanredno stanje zbog boginja

SIJETL - Guverner američke države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje zbog velikog broja oboljelih od malih boginja.

Rusija reagovala na američki razarač u Crnom moru

MOSKVA - Član Savjeta Federacije Rusije Aleksej Puškov smatra da uplovljavanje američkog razarača "Donald Kuk" u Crno more nema nikakve veze sa osiguranjem bezbjednosti SAD.

Moskva odbacila nove optužbe iz Vašingtona

MOSKVA - Rusija je odbacila danas zvanični izvještaj u SAD o miješanju Moskve u američke predsjedničke izbore 2016. godine i naglasila da nisu predstavljeni nikakvi dokazi za optužbe.

Vašington prijeti Moskvi brodovima i novim sankcijama

SAD ne isključuju uvođenje novih sankcija Rusiji zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, izjavio je specijalni predstavnik Stejt departmenta za Ukrajinu Kurt Volker.

Vašington vodi rat protiv pacova

Američka prijestonica Vašington suočava se sa navalom sivih pacova, izazvanom blagom zimom i rastom stanovništva.

Kovčeg Džordža Buša starijeg stigao u Vašington

VAŠINGTON - Kovčeg sa posmrtnim ostacima bivšeg američkog predsjednika Džordža Buša Starijeg stigao je juče u Vašington, gdje će se građani i zvaničnici oprostiti od 41. predsjednika SAD.

"Sječa" 15 ambasadora: Branko Nešković budući ambasador u Vašingtonu?

SARAJEVO - Harisu Hrli, dosadašnjem ambasadoru BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, istekao je mandat, a Predsjedništvo BiH na sutrašnjoj sjednici trebalo bi na tu poziciju imenovati Branka Neškovića, dosadašnjeg ambasadora BiH u Velikoj Britaniji, saznaje „Dnevni avaz“.

Najčitanije