Vašington

Voz iskočio iz šina, šest osoba poginulo, 77 povrijeđeno

VAŠINGTON - Voz američke željezničke kompanije Amtrak sletio je sa nadvožnjaka, južno od Sijetla, i završio na autoputu, javili su američki mediji.

Crnadak: Nema razloga za zabrinutost zbog američke politike

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak smatra da ni Republika Srpska, ni bilo ko u BiH nema razloga za zabrinutost zbog američke politike.

"Bliži se sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti ljude iz Južne Koreje"

VAŠINGTON - Američki republikanski senator Lindzi Grejam je pozvao Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje.

Erdoan: Nećemo popustiti pod ucjenama Vašingtona

ANKARA - Turska neće podleći ucjenama SAD u procesu protiv bankarskog službenika optuženog da je izbjegavao sankcije Amerike protiv Irana, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Nakratko blokirane ulice oko Bijele kuće

VAŠINGTON - Američka policija u Vašingtonu reagovala je večeras na pucnjavu u blizini Bijele kuće i blokirala cijelu oblast.

Priveden zbog sumnjivih radnji pored Bijele kuće

VAŠINGTON - Bijela kuća bila je danas na kratko zaključana, a jedna osoba je privedena nakon izvještaja o "sumnjivim aktivnostima" pored sjeverne kapije kompleksa od 18 hektara.

Cvijanović: U slučaju neusvajanja Zakona o akcizama razmatrano i o planu "B"

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fondom /MMF/ u Vašingtonu razgovarala i o planu "B" u slučaju da zakon o akcizama ne bude usvojen do kraja oktobra, kada ističe produženi rok MMF-a i EU.

16 godina od terorističkih napada na Njujork i Vašington

NJUJORK - Širom Amerike danas će biti održani komemorativni skupovi povodom 16 godina od terorističkih napada na Njujork i Vašington.

Rjabkov: Ne vodi se hladni rat između Moskve i Vašingtona

MOSKVA - Rusija i SAD nisu u novom hladnom ratu, uprkos rastućim tenzijama, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Lavrov: Neka se vruće glave u Vašingtonu i Pjongjangu ohlade

MOSKVA - Moskva ocjenjuje da se retorika Vašingtona i Pjongjanga u posljednjih nekoliko dana u određenoj mjeri primirila, stoga se nada da će se vruće glave u Vašingtonu i Pjongjangu ohladiti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Najčitanije