Vašington

Putin: Izvještaj Vašingtona je neprijateljski čin

MOSKVA - Izvještaj SAD u kojem se nalazi lista ruskih biznismena bliskih Kremlju je neprijateljski čin, ali Moskva trenutno ne planira odmazdu, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Peskov: Svi s "kremaljske liste" proglašeni neprijateljima SAD

MOSKVA - Sve koji se nalaze “kremaljskoj listi” Vašington je u suštini proglasio neprijateljima SAD, ocijenio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Vašington objavio "Putinovu listu"

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa objavila je listu od 114 imena ruskih političara i 96 "oligarha" koji su svoje bogatstvo stekli tokom vladavine Vladimira Putina, a na listi su, između ostalih, premijer Dmitrij Medvedev, šef diplomatije Sergej Lavrov, ali i biznismeni Roman Abramovič, Oleg Deripaska i Eugen Kasperski.

U Vašingtonu piće s popustom za službenike u blokadi

VAŠINGTON - Barovi i restorani u Vašingtonu nude specijalne popuste na piće federalnim službenicima dok traje finansijska blokada američke vlade, a na meniju su kokteli zanimljivih naziva koji upućuju na senatore poput "Darbinove sode" i "Kamon Čak" ili, pak,"Jesi li ikad upoznao Haićanina?".

Rusija upozorava SAD zbog Irana

MOSKVA - Moskva je upozorila Vašington da ne pokušava da se miješa u unutrašnje poslova Irana, izjavio je danas zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov i optužio SAD da žele da iskoriste postojeću situciju da bi podrile nuklearni sporazum sa Teheranom.

Kina Vašingtonu: Odbacite hladnoratovski mentalitet

PEKING - Kineska vlada kritikovala je odluku američkog predsjednika Donalda Trampa da Peking označi kao "strateškog rivala".

Voz u Vašingtonu iskočio iz šina zbog prekomjerne brzine

VAŠINGTON - Američki putnički voz koji je iskočio iz šina i pao sa nadvožnjaka u državi Vašington kretao se u krivini brzinom od 130 kilometara na čas, iako je ograničenje bilo 50 kilometara načas, pokazuju podaci sa zadnjih motora.

Voz iskočio iz šina, šest osoba poginulo, 77 povrijeđeno

VAŠINGTON - Voz američke željezničke kompanije Amtrak sletio je sa nadvožnjaka, južno od Sijetla, i završio na autoputu, javili su američki mediji.

Crnadak: Nema razloga za zabrinutost zbog američke politike

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak smatra da ni Republika Srpska, ni bilo ko u BiH nema razloga za zabrinutost zbog američke politike.

"Bliži se sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti ljude iz Južne Koreje"

VAŠINGTON - Američki republikanski senator Lindzi Grejam je pozvao Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje.

Najčitanije